Σάββατο 11 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΦΩΤΟ 4

Ο Κώστας Λάμπρου και η οικογένειά του, στη μνήμη της συζύγου και μητέρας τους ΑΛΙΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ και του γιου και αδερφού τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΥ, που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή, του ξαδέρφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΣΣΙΟΥ (ή Σαλέα), στελέχους του ΚΚΕ, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε, και του γιου τους ΙΩΑΝΝΗ Π. ΒΑΣΣΙΟΥ, στελέχους του Κόμματος, που «έφυγε» νέος από τη ζωή, ενισχύουν το Κόμμα προσφέροντας 250 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πόλης της ΤΕ Πρέβεζας.

***

Στις 13 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που «έφυγε» από κοντά μας στις 12/2/2010, προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ.

Η μητέρα του, η οικογένειά του

  • Στη μνήμη του συντρόφου και θείου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΟΥ δίνουμε στο Κόμμα το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΤΟ Χρηματοοικονομικού της ΚΟ Αττικής.

Ολγα Πλιάτσικα, Φεράτ Τουμ

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Δεκέμβρη 2022 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια χωρίς τον παππού μου ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. Εργάτης, οικοδόμος, αγωνίστηκε για την τάξη του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του οποίου έγινε μέλος, αλλά και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα των οικοδόμων. Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Πρέβεζας και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακόμα και στους τελευταίους μήνες της ζωής του, βαριά χτυπημένος από τον καρκίνο, δεν έλειψε από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και την εκλογική μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρω στο Κόμμα μας 120 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση μέσω της ΤΟ Πρέβεζας.

Δημήτρης Τζόκας

***

Στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που απεβίωσε την 1/1/2023, η σύζυγός του Κούλα και η κόρη του Αγγελική προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Βέροιας, στο ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΡΗ η σύντροφός του Ειρήνη Παπαδημητρίου και τα παιδιά τους Ελισάβετ, Παρασκευάς και Ελπίδα Σαρρή προσφέρουν στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, 120 ευρώ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Πρέβεζας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Κωνσταντίνου που γεννήθηκε στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας το 1923, μέλους της ΕΠΟΝ που εξορίστηκε στη Μακρόνησο (1949 - 1950) για τους αγώνες και τη δράση του, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η σύζυγος Αλίκη, τα παιδιά του Κώστας και Ιωάννα

***

Στη μνήμη του δολοφονημένου από τους ταγματασφαλίτες της Κατοχής ΚΟΥΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Βαμβακά Λακωνίας) και του γιου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, συνειδητού οπαδού του ΚΚΕ και των κοινωνικών αγώνων, η νύφη του και γυναίκα του γιου του καθώς και τα εγγόνια και παιδιά προσφέρουν 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 23 Δεκέμβρη 2022 αποχαιρετήσαμε την μητέρα και γιαγιά ΒΑΡΟΥΚΤΣΗ ΚΑΤΙΝΑ, σύζυγο Νικολάου. Δεν θα πάψει στιγμή να είναι ανάμεσά μας, στο σπίτι, στη γειτονιά, στις παρέες, στις συναντήσεις. Θα την βλέπουμε πάντα ορθή, ζωντανή, περήφανη και καλοσυνάτη.

Στη μνήμη της ο γιος της Βαρουκτσής Γιώργος, αντί μνημόσυνου, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (ΤΟ Εργαζομένων σε Τοπική, Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση).

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, «Μεσανατολίτη» και μαχητή του ΔΣΕ, ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑ, που έμεινε πιστός στο ΚΚΕ και στα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 145 ευρώ μέσω των Οργανώσεών μας.

Τα εγγόνια του

  • Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑ και της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΝΑΒΑ, η κόρη του Ευτυχία προσφέρει το ποσό των 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Πέρασαν 50 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΝΔΙΑ και 10 χρόνια από τον θάνατο της μητέρας μας ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΙΑ. Στη μνήμη τους αντί μνημοσύνου προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

Τα παιδιά τους Ελένη Κάνδια - Λιγνού και Ευαγγελία Κάνδια - Κοκκινοπούλου

ΓΙΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ
ΓΙΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΙΜΟΥ ΓΙΑΚΑ ο γιος του Γιώργος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στην άσβεστη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΥ και ΟΡΕΣΤΗ ΠΟΡΤΕΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ που μέχρι την τελευταία του στιγμή αγωνιζόταν για την ανατροπή του σάπιου συστήματος και δεν δεχόταν την αδικία και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με αφορμή τη συμπλήρωση των τριών ετών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα, αγωνιστή του Κόμματος και της ζωής, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

Οικογένεια Ευφροσύνης Πορτέλου

***

ΦΩΤΟ

Στις 14/7/2022 «έφυγε» από κοντά μας ξαφνικά και αναπάντεχα ο αγαπημένος σύντροφος της ζωής μου ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΗΣ. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο. Στη μνήμη του προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση, στο κόμμα που τόσο λάτρευε ως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγός του Μαρία Δελή

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των θείων μου ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, συνταγματάρχη του ΔΣΕ, και ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, πολιτικού επίτροπου του ΔΣΕ, από το Ευπάλιο Φωκίδας, προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ευπαλίου του ΚΚΕ.

Χρήστος Τριανταφύλλου

***

Στην μνήμη των γονιών μας, ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και της ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, αγωνίστριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή του, μέσω της ΚΟ Κοζάνης.

Οικογένειες Κώστα και Στέργιου Οικονόμου

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Φλεβάρη συμπληρώνονται 53 χρόνια που «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ του Νικολάου. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταθμού Κατερίνης, 100 ευρώ.

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
Η σύζυγός του Ιωσηφίδου Κλεονίκη, τα παιδιά Νίκος, Θόδωρος, Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Η ΝΙΤΣΑ ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗ γεννήθηκε το 1938 και «έφυγε» από τη ζωή στις 21/12/2022. Από τα παιδικά της χρόνια βίωσε, μαζί με όλη της την οικογένεια, τη βιαιότητα του εμφυλιακού και μετεμφυλιακού κράτους. Εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και στην πορεία στις γραμμές του ΚΚΕ. Ηταν πάντα παρούσα, δραστήρια και μέχρι το τέλος της ζωής της μέλος της ΚΟΒ Σταυρού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Παναγιώτης, Αλέκος, Χριστίνα και ο εγγονός της Χρήστος προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρού Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Η οικογένεια Ηλία Γεωργαράκου προσφέρει 100 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.) και της αγαπημένης μας μητέρας ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, που μέχρι το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι κόρες και οι εγγονές τους προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Α. Γαλατσίου, 220 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ και ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ δεν πέρασαν τυχαία από τούτη τη ζωή. Τη χρωμάτισαν με την ανθρωπιά τους, το ήθος και το πάθος τους απέναντι στην αδικία, στην εκμετάλλευση, την αγάπη τους για τον άνθρωπο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα. Από την παιδική τους ηλικία αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη, όμορφη, την κομμουνιστική κοινωνία. Σεμνοί και ανιδιοτελείς, όπως άλλωστε πρέπει να είναι τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποτέλεσαν κι αποτελούν παράδειγμα σε όλους εμάς που τους λατρέψαμε. «Εφυγαν» από τη ζωή ως μέλη του ΚΚΕ, με την κόκκινη σημαία να τους συνοδεύει στο στερνό τους ταξίδι.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ
Εμείς, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, οι σύζυγοί τους και τα ανίψια τους, προσφέρουμε στη μνήμη τους 430 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Α. Γαλατσίου, με την υπόσχεση ότι θα κρατήσουμε ψηλά το «Α» της Ανθρωπιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΜΠΟΣΜΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 6 χρόνια (29/1/2017), η σύζυγός του Χρυσούλα και ο γιος του Γιώργος προσφέρουν στο ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, για την οικονομική του ενίσχυση.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών ΗΛΙΑ και ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ, των αδερφών μου ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΤΗ - ΖΑΧΑΡΙΑ και ΙΩΑΝΝΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

Αργύρης Λιγνός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΓΚΟΥΡΔΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 7 Γενάρη 2023, τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρω 125 ευρώ μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Ικαρίας και 125 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ικαρίας.

Παντελής Παναγιώτης

***

ΦΩΤΟ 4

Για τους συντρόφους ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΦΤΗ (φωτ.), ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΗ (φωτ.), ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΝΤΕ (φωτ.) και ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ (φωτ.), με τη σειρά που «έφυγαν» από τη ζωή. Που με τη στάση ζωής τους, με την πίστη τους, τη συνεπή τους δράση υπηρέτησαν τον αγώνα για την πραγματική πρόοδο, τον σοσιαλισμό, για να βγουν οι εργαζόμενοι από το περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και να γίνουν οι πρωταγωνιστές των κοινωνικών εξελίξεων, για να ντυθεί στα κόκκινα η ελπίδα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πολέμους. Ανταποκρίθηκαν σε ό,τι τους ανατέθηκε στην αγωνιστική τους πορεία, μέσα από τις γραμμές του τιμημένου Κόμματός μας. Η ζωή τους είναι παράδειγμα. Για όλα αυτά, στη μνήμη τους προσφέρω 150 ευρώ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Κατασκευών Ικαρίας.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ
Λ. Κ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΦΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΦΤΗΣ

ΑΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΛΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΗΣ

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΟΡΤΕΛΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΟΡΤΕΛΟΥ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΟΡΤΕΛΟΣ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΟΡΤΕΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΔΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΔΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΝΔΙΑ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΝΔΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΣΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΒΑΡΟΥΚΤΣΗ
ΚΑΤΙΝΑ ΒΑΡΟΥΚΤΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΗΣ

ΝΙΤΣΑ ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗ
ΝΙΤΣΑ ΦΙΝΤΙΡΙΚΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΓΚΟΥΡΔΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΓΚΟΥΡΔΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ