Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Επιβεβαιώνεται η οργανωμένη ενέδρα των χούλιγκανς

Από το πρόσφατο τουρνουά των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης με το εύγλωττο μήνυμα
Από το πρόσφατο τουρνουά των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης με το εύγλωττο μήνυμα
Τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, φιλάθλου του Αρη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους 12 άτομα, χούλιγκανς του ΠΑΟΚ. Το έγκλημα αυτό είναι απόρροια της λογικής των οπαδικών «στρατών», που έχουν στήσει για τα συμφέροντά τους οι καπιταλιστές που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.

Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας συνεχίστηκε η εξέταση του 20χρονου φίλου του Αλκη - θύμα επίσης της δολοφονικής επίθεσης - και στη συνέχεια εξετάστηκε ο αστυνομικός της Αμεσης Δράσης, στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο 19χρονος. Οπως κατέθεσε, αντίκρισε τον Αλκη μέσα σε «λίμνη αίματος». «Ηταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο», είπε, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος.

Οπως φάνηκε, πρόσωπο - κλειδί ήταν το άτομο που είχε συλληφθεί χρονικά πρώτο και όταν διαπίστωσε ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του, αποφάσισε να κατονομάσει τους υπόλοιπους. Ο εν λόγω κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ήταν γνωστός στην αστυνομία (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας), λόγω παλαιότερης εμπλοκής του σε οπαδικό επεισόδιο και μάλιστα στην ίδια περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Αλκης, στη Χαριλάου. Φέρεται δε, σύμφωνα με τον αστυνομικό, να ήταν ηγετικό στέλεχος σε κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, όπου κατόπιν αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε οπλισμός, ενώ κλειδιά του χώρου βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο αστυνομικός έκανε λόγο για «καταδρομική επίθεση», η οποία διήρκησε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό. «Ολοι προμηθεύτηκαν όπλα, τα είχαν από πιο μπροστά μαζί τους. Γνώριζαν τι θέλουν να κάνουν, τι ζημιά και πόση να προκαλέσουν», είπε. Αναφερόμενος σε επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα, είπε ότι είναι «τυφλές» σε σχέση με τα άτομα που χτυπάνε. «Σημασία έχει τα θύματα να ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα (...) Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει», είπε.

Επίσης κατέθεσε ότι στην πλειοψηφία τους οι κατηγορούμενοι γνωρίζονταν μεταξύ τους από την ενασχόλησή τους με τον ΠΑΟΚ, ενώ οι περισσότεροι υπήρξαν μέλη διαφόρων συνδέσμων οπαδών της ομάδας. Αναφέρθηκε επίσης σε προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο, στο οποίο θύμα ήταν ένας από τους κατηγορούμενους (χτυπήθηκε στο μάτι), αλλά όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για ληστεία. Από το συγγενικό περιβάλλον του προέκυψε ότι ήταν οπαδικό επεισόδιο και ζητούσε «να πάρει εκδίκηση».

Στο σημείο του φονικού, σύμφωνα με τον μάρτυρα, εντοπίστηκε το δρεπάνι και λίγο πιο κάτω ένα ξύλινο στειλιάρι, ενώ κατόπιν υποδείξεως των κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν λίγα 24ωρα αργότερα, στην περιοχή της Θέρμης, ένα κάραμπιτ, ένα ακόμη στειλιάρι, ένα σφυρί και κράνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ