Σάββατο 11 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αν έχεις τέτοια «αντιπολίτευση», τι να τους κάνεις τους φίλους;

Οι χιλιάδες του εκπαιδευτικού κόσμου που αντιπάλεψαν την πολιτική της ΝΔ αντιπάλεψαν και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και την αντιπάλεψαν όχι μόνο γιατί «το κράτος έχει συνέχεια» και κάθε κυβέρνηση χτίζει στο έδαφος της προηγούμενης, αλλά και γιατί στα μεγάλα και κομβικά ζητήματα υπήρχε συναίνεση!

Στην επίθεση στο μυαλό των μαθητών, με επίκεντρο τις δεξιότητες, υπήρχε απόλυτη συμφωνία από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη; «Είμαστε αναφανδόν υπέρ του να υπάρχουν ήπιες δραστηριότητες στο σχολείο. Δεν είμαστε, το κάναμε ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» (Κ. Φίλης στη Βουλή).

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ τις απόρριψαν!

«Θέλετε λοιπόν οι μαθητές να εισάγονται σε σχολές που θα τους ενδιαφέρουν; Κάντε αυτό που δεν έκανε ο κ. Γαβρόγλου. Δώστε τη δυνατότητα στους μαθητές να κατοχυρώνουν βαθμολογία μαθημάτων για τις επόμενες χρονιές. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μπορούν να βοηθηθούν με αυτό το μέτρο, για να περάσουν σε τμήματα των πρώτων τους επιλογών» (Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή).

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ουσιαστικά την αντιδραστική γραμμή των αλλαγών στα σχολεία, λέγοντας, άκουσον - άκουσον, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ακολουθεί τις «καλές πρακτικές» της ΕΕ και ότι η υπουργός δεν ακούει τον ΟΟΣΑ! Τον ΟΟΣΑ, που προτείνει συγχωνεύσεις σχολείων, ακόμα περισσότερες δεξιότητες, εξάρτηση του σχολείου από πόρους, χορηγούς και από την τσέπη των γονιών!

Αν έχεις τέτοια ...αντιπολίτευση, τι να τους κάνεις τους φίλους; Αυτό μάλιστα επιβεβαιώθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Κεραμέως έφερνε αντιδραστικές αλλαγές που χτυπούσαν τα δημοκρατικά δικαιώματα του κόσμου της Εκπαίδευσης.

Από το «Κάντε ησυχία» του Τσίπρα στους φοιτητές όταν πάλευαν - και το κατάφεραν - να σταματήσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μέχρι την απαράδεκτη πρόταση να υπάρχει αστυνομία στις σχολές αλλά να δίνει λόγο στον πρύτανη!

Αλλά και με την πολιτική κάλυψη στην κατά τ' άλλα επονείδιστη Κεραμέως και στην προσπάθειά της να στήσει ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία στους εκπαιδευτικούς, που έφαγε τα μούτρα της από την τεράστια αποχή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ