Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΟΑΣΘ
Αστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ κυκλοφορούσε χωρίς τροχό!

Πριν μερικές μέρες ο ΟΑΣΘ «πανηγύριζε» για το πόσο καλή συγκοινωνία θα προσφέρουν με τα υπερσύγχρονα λεωφορεία τους τα ΚΤΕΛ που ανέλαβαν τη γραμμή 57, αλλά και τις υπόλοιπες γραμμές (58 Πανόραμα και 61 Τοπικό Χορτιάτη) που εκκινούν από τη διασταύρωση Χορτιάτη. Αποκαλυπτική είναι η εικόνα που είδαν λίγες μέρες μετά οι επιβάτες που βρίσκονταν στον τερματικό σταθμό: Ενα αστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ να κυκλοφορεί χωρίς τον έναν από τους δύο πίσω τροχούς της αριστερής πλευράς!

«Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι ιδιώτες πάροχοι συγκοινωνιακού έργου ήρθαν μόνο για να κερδίσουν από τη συγκοινωνία και όχι για να προσφέρουν τάχα ποιοτικές υπηρεσίες», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΘ και συνεχίζει: «Οταν επικρατεί η λογική της μείωσης του κόστους και της αύξησης του κέρδους, θα γίνονται εκπτώσεις στα θέματα της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων στη συγκοινωνία».

Θυμίζει ότι η τελευταία αγορά νέων λεωφορείων από τον ΟΑΣΘ έγινε το 2010, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις προσωπικού έγιναν το 2012. Και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς εκθειάζει τους κάθε λογής ιδιώτες παρόχους συγκοινωνιακού έργου. Καλεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς επί διακυβέρνησής του άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών.

Τέλος η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καλεί τον λαό «να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να επιβάλει το δίκιο του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Μαζί με τους εργαζόμενους του Οργανισμού να παλέψει για: Συγκοινωνία λαϊκή περιουσία, έξω οι ιδιώτες από τη συγκοινωνία. Τακτική, φτηνή και ποιοτική συγκοινωνία με σύγχρονα και ασφαλή μέσα μεταφοράς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ