Σάββατο 25 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 26 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Δυνατό ΚΚΕ και στις εκλογές

Copyright 2021 The Associated

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ενοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας.

Εμείς οι πυροσβέστες δεν ξεχωρίζουμε σε τίποτε από τους άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κάθε άλλο. Είμαστε από τους χειρότερα κακοπληρωμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Μπήκαμε από τους πρώτους στον «Προκρούστη» των μνημονιακών περικοπών. Εχουμε πετσοκομμένα «συνταγματικά» δικαιώματα και είμαστε οι πρώτοι στους οποίους εφαρμόστηκαν στην πράξη η ευρωενωσιακή ελαστικότητα της εργασίας, η κινητικότητα, η διευθέτηση της εργασίας, τα απλήρωτα ρεπό αντί χρηματικής αποζημίωσης, η κακοπληρωσιά.

Ολοι μας μέχρι σήμερα βιώσαμε την αστική διαχείριση τόσο από τα δεξιά όσο και από τα «αριστερά». Τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Το δίλημμα των εν δυνάμει ψηφοφόρων, μιας και μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο, δεν είναι άλλο από το «γιατί να ψηφίσω το ένα ή το άλλο κόμμα».

ΔΕΝ πιστεύω ότι έχει κανείς την αυταπάτη πως από το αποτέλεσμα των εκλογών δύναται να προκύψει κάποια επανάσταση και ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Ομως δεν πρέπει να υποτιμούνται και οι εκλογικές αναμετρήσεις, στην κατεύθυνση που μπορούν και πρέπει να αξιοποιούνται για την άσκηση πίεσης προς όφελος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της αστικής εξουσίας σε όλες τις βαθμίδες της.

Αποχή όμως από τις εκλογές σημαίνει απεμπόληση του δικαιώματος του λαού να αλλάξει τη μοίρα του, σημαίνει παθητικότητα, ιδιώτευση και μοιρολατρία, ακόμα κι αν είναι κοινή διαπίστωση ότι οι μονομάχοι του δικομματισμού και τα συμπληρώματά τους θα είναι και πάλι στην εξουσία.

Συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά θα σημάνει ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να ψηφίζει νόμους που θα στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, να υλοποιεί τις δεσμεύσεις απέναντι στους «εταίρους» ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Θα ακολουθεί απαρέγκλιτα την οικονομία της αγοράς και θα βάλει το λαϊκό κίνημα στον «γύψο». Θα σημάνει μόνο νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις ελπίδων, νέα χαμένα χρόνια.

Γιατί τι σχέση έχουν με την «πρόοδο» οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ του κεφαλαίου και της διαφθοράς, που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τα νομοσχέδια της ΝΔ που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τους εξοπλισμούς, τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η λεγόμενη απελευθέρωση και τόσα άλλα που η ΝΔ προώθησε σε συνέχεια των ρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ; Πρόοδος είναι να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τις τεράστιες απώλειες, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Πραγματικά προοδευτικό για τον λαό είναι να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, τις δυνατότητες που δημιουργούν η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας.

Δέκα λόγοι για να πει κανείς «ναι» στο ΚΚΕ και να το ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές

1. Είναι το μοναδικό κόμμα που απ' το ξεκίνημα της κρίσης μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα στον λαό για τον πραγματικό της χαρακτήρα, ως συστημικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Με συνέπεια αποκάλυπτε και αποκαλύπτει τον αντιδραστικό, αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ ως μηχανισμού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Αντιτάχθηκε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, στις Συνθήκες του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ, της Λισαβόνας, στη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ, και δικαιώθηκε, τη στιγμή που τα αστικά κόμματα συγκρούονταν μεταξύ τους για το ποιος θα αποδειχθεί ο καλύτερος εφαρμοστής των ευρωενωσιακών πολιτικών.

2. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι εκείνη που αναδεικνύει και ξεσκεπάζει τον αντιδραστικό, βαθιά αντιλαϊκό ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και των άλλων οργάνων της ΕΕ. Ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, συσκοτίζοντας τον πραγματικό χαρακτήρα της Ενωσης των εκατομμυρίων ανέργων, της αυξανόμενης φτώχειας, των μνημονίων διαρκείας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, των τρομονόμων και της καταστολής, της αντικομμουνιστικής διαστρέβλωσης της Ιστορίας.

3. Γιατί οι δυνάμεις του ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρίσκονται σε ανειρήνευτο πόλεμο με τις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και γνωρίζουν ποιοι στάθηκαν στο πλευρό τους, ποιοι πρωταγωνίστησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στον εκφυλισμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ποιοι αποδοκίμασαν στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, ανέλαβαν πληθώρα πρωτοβουλιών για δομές αλληλεγγύης και προστασίας των λαϊκών οικογενειών.

4. Το ΚΚΕ συστηματικά μέσα από τη συμμετοχή του σε ημερίδες, εκδηλώσεις, θέσεις, κοινοβουλευτικό έργο Ερωτήσεων στη Βουλή, επισκέψεις σε φορείς της Πολιτικής Προστασίας και στο Πυροσβεστικό Σώμα, αναδεικνύει το ζήτημα της αναγκαίας ενιαίας αντιμετώπισης πρόληψης και καταστολής μέσα από έναν ενιαίο φορέα, το πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, σε αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα και υποδομές, την εγκληματική έλλειψη τέτοιου είδους έργων, τα οποία δεν είναι επιλέξιμα (για χρηματοδότηση και υλοποίηση) από κυβερνήσεις και ΕΕ διότι δεν είναι κερδοφόρα!

5. Το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που με συνέπεια μίλησε για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ενεργός εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων, που εναντιώθηκε στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη συμμετοχή μας στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, με συνεισφορά πάνω από 4 δισ. ευρώ, που θα μπορούσαν να διατεθούν για τις οξυμένες από τις περικοπές λαϊκές ανάγκες.

6. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τη στάση του στην ονοματολογία της ΠΓΔΜ και στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου ανέδειξε ότι η ουσία του προβλήματος κατά κύριο λόγο ήταν οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια, δίνοντας το διαβατήριο στη Β. Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και με διατήρηση του αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα.

7. Ο ρόλος παρατάξεων της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απέδειξε στην πράξη ότι παρά τους υπερεπαναστατικούς λόγους τους, αποτελούν ρεφορμιστικά αναχώματα απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Είτε με «ένσημα» στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ως πρώην συγκυβερνήτες και υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

8. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στα ιδεολογικά ρεύματα του εθνικισμού (δεξιού / ακροδεξιού λαϊκισμού) και του κοσμοπολιτισμού (ΣΥΡΙΖΑ / κεντροαριστερά κ.λπ.), υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τις δύο - εξίσου επικίνδυνες για τον λαό - όψεις του ίδιου νομίσματος.

9. Ακόμα κι αν κανείς δεν συμφωνεί σε όλα με τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, ακόμα κι αν διατηρεί τις όποιες επιφυλάξεις και διαφωνίες του με την κομμουνιστική ιδεολογία, μπορεί, πρέπει και είναι προς το συμφέρον του να ψηφίσει ΚΚΕ, τιμωρώντας την ασυνέπεια λόγων και έργων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ πριν και μετά τις εκλογές.

10. Από την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα διαπραγματεύονται τη λαϊκή ψήφο, προσδοκώντας συμμετοχή στην «πίτα» της εξουσίας, το ΚΚΕ με τα μέλη του, τη νεολαία και το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται και πάλι δίπλα στον εργάτη, στον πυροσβέστη, στον χαμηλόμισθο, στον χαμηλοσυνταξιούχο, στον άνεργο, στον αυτοαπασχολούμενο, στον αγρότη, στον νέο και στην νέα. Για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, για ανάκληση των απολύσεων, για την προστασία της λαϊκής στέγης, για την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Οι πυροσβέστες στηρίζουμε την υποψηφιότητα, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, του προέδρου μας στην Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστα Γιαννάκου.


Σάββας ΘΕΟΔΩΡΗΣ
Αντιστράτηγος ΠΣ - Υπαρχηγός ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ