Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σταίμη Βίγκου
Σταίμη Βίγκου
Φωτ.

Στις 15 Φλεβάρη 2002 σε ηλικία 65 χρόνων, σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ Χριστόφορου ΚΟΥΚΟΥΔΗ. Γεννήθηκε στο χωριό Παλιούρι Διδυμότειχου το 1937, από γονείς φτωχούς αγρότες. Το 1948, στη διάρκεια του εμφύλιου, με την οικογένειά του πήρε το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς. Πέρασαν στη Βουλγαρία και αργότερα εγκαταστάθηκαν στην Τασκένδη. Εκεί τελείωσε το 10τάξιο σχολείο, και μπήκε στο Πανεπιστήμιο. Τελείωσε την Κτηνιατρική Σχολή. Δούλεψε στον κλάδο του και αναδείχτηκε σε καλό επιστήμονα.

Στην Τασκένδη παντρεύτηκε την Ιφιγένεια και απόχτησαν δύο παιδιά.

Επέστρεψαν στην πατρίδα το 1986. Ο Χρήστος Κουκούδης εργαζόταν στον Ιππόδρομο Αθήνας ως κτηνίατρος. Ηταν εργατικός, τίμιος και τον αγαπούσαν οι συνάδελφοί του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Θα τον έχουμε πάντα στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

Η σύζυγός του Ιφιγένεια

Οι κόρες του Ελένη και Λεμονιά

Η αδελφή του Αθανασία Μπιζοριανίδου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ και για τη γιορτή του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 50 ευρώ.

* * *

ΦΩΤ.

Αύριο, 31 Μάρτη, στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Νέο Κόσμο, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΑΛΕΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Ευαγγελία Μαντή
Ευαγγελία Μαντή
Αγαπημένε μας Αλέκο θα σε θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Οι φίλοι του Αχιλλέας Κ. Ζαβλανός και Θανάσης Σ. Πάνταινας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της λατρευτής και αλησμόνητης θυγατέρας μου ΣΤΑΙΜΗΣ ΒΙΓΚΟΥ και του αλησμόνητου συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, που τον αδικοσκότωσαν παράνομα, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Ο πατέρας της Κυριάκος Ζαχαριάδης Μακρονησιώτης

* * *

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εκτέλεση του κομμουνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στη μνήμη του 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου.

Γιάννης Μαλαμάς

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΝΤΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο σύζυγός της Σταύρος, ο γιος της Ηλίας και η κόρη της Ελένη προσφέρουν στη μνήμη της 10 ευρώ στην ΚΟ Ευρυτανίας.

* * *

Φωτ.

Εφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μητέρα μας ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΥ από Παπαδάτου Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, αγωνίστρια και τακτική αναγνώστρια του «Ριζοσπάστη». Μας μεγάλωσε με τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 80 ευρώ.

Τα παιδιά της Στάθης, Τάκης, Ηλίας, Γιώργος, Αγλαΐα Λιάζου, Αρετή Τσερπέ


ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ