Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ
«Χρυσός» ξανά ο Τεντόγλου, «ασημένιοι» Καραλής και Ανδρικόπουλος

Τα άλματα πρόσφεραν τις σημαντικότερες διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης

Η τριάδα των ελληνικών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης

Eurokinissi

Η τριάδα των ελληνικών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης
Η επιβλητική εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, με την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση, και οι εντυπωσιακοί Εμμανουήλ Καραλής και Νίκος Ανδρικόπουλος, με ασημένια μετάλλια σε επί κοντώ και τριπλούν αντίστοιχα, ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Πέραν των τριών μεταλλίων, αξιοσημείωτες ήταν οι εμφανίσεις των περισσοτέρων μελών της ελληνικής ομάδας, αρκετές εκ των οποίων συνοδεύτηκαν από ατομικά ρεκόρ.

Κυρίαρχος ο Τεντόγλου

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου, ξεπερνώντας και τη δυσκολία με την ώρα του τελικού, μόλις στο πρώτο του άλμα σημείωσε επίδοση 8,30 μ., που στάθηκε ικανή να του δώσει την πρωτιά, αφήνοντας δεύτερο τον βασικό του αντίπαλο, Σουηδό Τομπίας Μόντλερ, με 8,19 μ., και 3ο τον Ρουμάνο Γκαμπριέλ Μπιτάν με 8,00 μ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι διατήρησε έτσι τον τίτλο του ως πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος κλειστού για τρίτη συνεχόμενη φορά και έγινε ο πρώτος αθλητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στην Ιστορία του θεσμού, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και την κυριαρχία του στο αγώνισμα στην Ευρώπη, καθώς κατέχει και το χρυσό στον ανοιχτό στίβο. Παράλληλα ο νεαρός άλτης στάθηκε συνεπής με την επιτυχία, αφού ανέβηκε στο βάθρο για 6η φορά σε ισάριθμες διεθνείς διοργανώσεις, με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Συνέχισε εντυπωσιακά ο Καραλής

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ο Εμμανουήλ Καραλής αναρριχήθηκε στη 2η θέση στον τελικό του επί κοντώ, με καλύτερο άλμα στα 5,80 μ., πολύ κοντά στο πρόσφατο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5,86 μ.). Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο του νεαρού άλτη σε διοργάνωση επιπέδου ανδρών, καθώς και το πρώτο του σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Ο τελικός της Κωνσταντινούπολης ήταν συναρπαστικός, με την τριάδα των αθλητών του βάθρου να δίνει μέχρι τέλους σκληρή μάχη για την πρωτιά και τις θέσεις να κρίνονται με την ίδια επίδοση (5,80 μ.) αλλά βάσει των προσπαθειών. Το χρυσό κατέληξε στον Νορβηγό Γκούτορμσεν και το χάλκινο στον Πολωνό Λίσεκ.

Εξαιρετικός ο Ανδρικόπουλος

Τον «χορό» των μεταλλίων για την ελληνική αποστολή είχε ανοίξει ο Νίκος Ανδρικόπουλος, στον τελικό του τριπλούν, όπου με εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε τη 2η θέση, με καλύτερο άλμα στα 16,58 μ., που αποτελεί και φετινό ατομικό του ρεκόρ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πέδρο Πιτσάρδο από την Πορτογαλία, ο οποίος με άλμα στα 17,60 μ. σημείωσε την καλύτερη επίδοση του 2023. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερμανός Μαξ Χες με άλμα στα 16,57 μ. Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Τσιάμης με άλμα 16,39 μ. κατετάγη 7ος. Ο 41χρονος αθλητής κατέθεσε ένσταση για το 6ο άλμα του, που βγήκε άκυρο, ωστόσο απορρίφθηκε.

4η η Στεφανίδη

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχωρίζει η 4η θέση που κατέλαβε στον τελικό του επί κοντώ γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη, με καλύτερο άλμα στα 4,60 μ., τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη, μετά όμως απέτυχε στα 4,70 μ. Με ατομικό ρεκόρ συνοδεύτηκε η εμφάνιση του Γιάννη Νυφαντόπουλου στα προκριματικά των 60 μ., με τον Ελληνα σπρίντερ με επίδοση 6.71 να τερματίζει 8ος στην προκριματική σειρά του. Στα 60 μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, κάνοντας 7.82 στα προκριματικά, ωστόσο δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τέλος, η Αναΐς Καραγιάννη με 8.34 δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά των 60 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ