Σάββατο 11 Μάρτη 2023 - Κυριακή 12 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Θάνατος αγωνίστριας

ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΦΩΤΟ

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης εκφράζει τη μεγάλη θλίψη της και τα πιο θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό της συντρόφισσας ΜΑΙΡΗΣ ΛΙΟΥΠΑ.

Γεννημένη το 1946 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, με αριστερές οικογενειακές καταβολές, πολιτικοποιημένη από νεαρή ηλικία, με δύσκολα παιδικά και νεανικά βιώματα, έφθασε ως μετανάστρια στη Μελβούρνη το 1969. Δούλεψε στις φάμπρικες και στα ραφτάδικα τα πρώτα χρόνια και αργότερα στην εστίαση μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. Για πάνω από 50 χρόνια πάλεψε μέσα από τις γραμμές του επαναστατικού κινήματος. Μια συντρόφισσα που συμμετείχε στους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, για την ειρήνη, για τα δικαιώματα της γυναίκας για τον πολιτισμό. Ηταν παρούσα με όποιον τρόπο μπορούσε στους αγώνες και στις εκδηλώσεις όπου πρωτοστατούσαν οι μαχόμενες οργανώσεις της παροικίας μας. Υπήρξε μέλος του ΚΚ Αυστραλίας από το 1973. Την περίοδο των ανατροπών και της διάλυσης της Σοβιετικής Ενωσης, όταν πολλοί «τα δίπλωναν» και αποχωρούσαν από το Κόμμα, κράτησε αλύγιστη αγωνιστική στάση κομμουνίστριας, δίνοντας προσωπικό παράδειγμα αισιοδοξίας και σε εμάς τους νεότερους.

Ηταν μέλος της Λέσχης Φίλων ΚΚΕ Μελβούρνης και εκλεγμένη στα συμβούλια του Εργατικού Συνδέσμου «Δημόκριτος», του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Μελβούρνης και Βικτωρίας. Μέχρι να αρρωστήσει, πρόσφερε τις υπηρεσίες της όπου χρειαζόταν. Πάντα ορθοστατούσα, πάντα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς. Στα 50 χρόνια κομματικής ζωής, τίμησε την ιδιότητά της ως κομμουνίστριας. Εζησε και «έφυγε» σαν τέτοια.

Ακριβή μας συντρόφισσα Μαίρη, μας δίδαξες με τη στάση σου και τη συμμετοχή σου στο εργατικό κομμουνιστικό κίνημα πως στον αγώνα η ζωή δεν ξοδεύεται, αλλά μεγαλώνει.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον σύντροφό της, Σάββα Λιούπα, στα παιδιά Γιάννη, Δήμητρα και Adrian, στα εγγόνια και σε όλους τους οικείους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ