Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
SUPER LEAGUE
Φινάλε με ανατροπές στην κούρσα για τον τίτλο

Η σημαντική νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ διαμόρφωσε νέες ισορροπίες ενόψει των πλέι οφ | Επέστρεψε στην κορυφή ο ΠΑΟ

Eurokinissi

Ανατροπή σκηνικού στην κούρσα για τον φετινό τίτλο επιφύλαξε το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League, ενόψει της έναρξης των πλέι οφ, μετά τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Πλέον οι «πράσινοι» μπαίνουν στα πλέι οφ πρωτοπόροι και η «Ενωση» 2η, ενώ «ερυθρόλευκοι» και ΠΑΟΚ αναπτερώνουν τις ελπίδες τους για τίτλο. Μπροστά στα πλέι οφ αλλά και στα πλέι άουτ, παραμένουν ανοιχτές η διεκδίκηση της 5ης θέσης, που οδηγεί στην Ευρώπη, όπως και η μάχη της παραμονής.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ στην «OPAP Arena», νικώντας με 3-1 (Μουκουντί 50' αυτογκόλ, Μπακαμπού 53', Κανός 67' - Τσούμπερ 82'). Οι «ερυθρόλευκοι» χτυπώντας στις αντεπιθέσεις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις αμυντικές ολιγωρίες της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα άντεξαν στην πίεσή της στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο τελευταίο 20λεπτο, όταν έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπιέλ με δεύτερη κίτρινη. Από την άλλη η «Ενωση» είχε την κατοχή της μπάλας σε όλο τον αγώνα, αλλά της έλειψαν η ουσία στα τελειώματα και γενικότερα η συγκέντρωση.

Σε ένα επεισοδιακό ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (διακόπηκε για 25 λεπτά στο πρώτο μέρος, λόγω εισβολής οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο) ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 (Ιωαννίδης 49', 63' πέναλτι), περνώντας ξανά 1ος.

Στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ με αρκετό άγχος νίκησε 1-0 τον Βόλο (Τόμας 33'), αποκομίζοντας τα δικά του οφέλη από τις ανακατατάξεις στην κορυφή.

Αλλα αποτελέσματα: Αρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (Νταρίντα 26', Γκαρσία 43', Καμαρά 58' - Λιάσσος 7'), Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-0 (Διαμαντής 21' αυτογκόλ, Νίκας 27'), Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Μάντζης 7'), Παναιτωλικός - Λαμία 1-1 (Καρέλης 51' - Ντε Βινσέντις 71').

  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 61, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 56, ΠΑΟΚ 54, Αρης 40, Βόλος 39, Ατρόμητος 29, Παναιτωλικός 29, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τρίπολης 25, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Ιωνικός 18, Λεβαδειακός 17, Λαμία 17.
ΠΛΕΪ ΟΦ: Πρεμιέρα με ντέρμπι κορυφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η κόντρα κορυφής στην «ΟPAP Arena», μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της πρεμιέρας των πλέι οφ, που προγραμματίστηκε για το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Μάρτη μέσα από τη χθεσινή κλήρωση της Super League. Στα αξιοσημείωτα της 1ης αγωνιστικής και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ θα αναμετρηθούν: Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός, Ατρόμητος - Ιωνικός, ΟΦΗ - Λεβαδειακός, Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ