Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
«Χάλκινη» επιτυχία για την Εθνική ανσάμπλ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από το ΚΚΕ

Eurokinissi

Σε μία ακόμα σπουδαία διεθνή επιτυχία έφτασε η Εθνική ομάδα ανσάμπλ, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που έγινε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, στο οποίο συμμετείχαν αθλήτριες από 14 χώρες, η Εθνική, αποτελούμενη από τις Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα και Μαριέττα Τοπολλάι, στο πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες βαθμολογήθηκε με 29.200 βαθμούς, παίρνοντας την 3η θέση. Το χρυσό κατέκτησε η ομάδα της Ιταλίας με 30.650 βαθμούς και το ασημένιο το Ισραήλ με 29.350 β. Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που η Εθνική ανσάμπλ ανεβαίνει στο βάθρο, μετά τις αντίστοιχες επιτυχίες τον περασμένο Μάρτη στο Φάληρο και στη Σόφια.

Στην ίδια διοργάνωση, σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε η εμφάνιση της Παναγιώτας Λύτρα στις κορδέλες, όπου κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, με την 16χρονη αθλήτρια να συγκεντρώνει 30.200 βαθμούς.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα ανσάμπλ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που διεξήχθη στο Παλαιό Φάληρο. Συγχαρητήρια και σε όλες τις αθλήτριες της ελληνικής ομάδας για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Είναι σημαντικό να αναφερθεί η συνολική προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία Γυμναστικής, όχι μόνο για τις επιτυχίες αλλά και για να αναδείξει όλα τα αγωνίσματα μέσα από τη φιλοξενία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων. Μια προσπάθεια που, δυστυχώς, δεν έχει ανάλογη στήριξη από την πολιτεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ