Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι καλλιτεχνικές σχολές ανοίγουν και ο αγώνας συνεχίζεται

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Εθνικού Θεάτρου, Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης δηλώνουν ότι σταματάνε τις καταλήψεις και ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές.

Απαιτούν:

-- Την άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/2022, με την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη βαθμίδα ΤΕ (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003) ή τη δημιουργία αποδεδειγμένης ισότιμης βαθμίδας με την ΤΕ. Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων.

-- Την παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγραμμάτων, κρατικών υποτροφιών και οικονομικής στήριξης στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών.

-- Την περαιτέρω στελέχωση των δημόσιων σχολών παραστατικών τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια των σπουδών.

-- Την άμεση ίδρυση δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου και νέων πανεπιστημιακών τμημάτων παραστατικών τεχνών σε όλη την Ελλάδα. Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ