Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ
«Υπάρχει σχολή» για τα οπαδικά χτυπήματα, είπε η ιατροδικαστής

Με την κατάθεση της διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ συνεχίστηκε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, φίλαθλου του Αρη από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Η ιατροδικαστής, που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 19χρονου, αφού ορκίστηκε να πει την αλήθεια, συμβούλεψε τους γονείς του Αλκη που βρίσκονταν εντός της αίθουσας, να αποχωρήσουν, καθώς θα αναφερθούν πολύ σκληρές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του παιδιού τους.

Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «τον τελευταίο καιρό έχω εξετάσει αρκετά θύματα οπαδικής βίας. Εχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας δάσκαλος που τους λέει κεφάλι και πόδια. Υπάρχει σχολή εδώ πίσω». Χαρακτήρισε μαρτυρικό, αργό και βασανιστικό τον θάνατο του Αλκη.

Και περιέγραψε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στα κάτω άκρα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα.

Η πρόεδρος της έδρας ρώτησε την ιατροδικαστή εάν υπήρχε πιθανότητα ο Αλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφερόταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο. Η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: «Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου, ο Αλκης δεν θα ζούσε. Ολοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Αλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω», «από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο».

Αναφέρθηκε επίσης και στα τραύματα που έφεραν οι δύο φίλοι του άτυχου Αλκη, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονταν, ως «ψυχολογικό σοκ», λίγα 24ωρα μετά το φρικτό συμβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ