Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Καλούν σήμερα σε κινητοποίηση στη Μύκονο

«Υπηρετώ στην Αρχαιολογική Υπηρεσία δεκαετίες. Τα τελευταία 10 χρόνια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τα τελευταία 8 με αρμοδιότητα τη Μύκονο. Ασκώ πάντοτε τα καθήκοντά μου, υπηρετώντας τον αρχαιολογικό νόμο και την προστασία των μνημείων και των χώρων, όπως όλοι οι αρχαιολόγοι (...).

Από την πρώτη στιγμή δήλωσα με σαφήνεια ότι, μετά το πέρας της αναρρωτικής μου άδειας, θέλω να επιστρέψω κανονικά στα καθήκοντά μου και να συνεχίσω να ασχολούμαι με υποθέσεις της Μυκόνου. Ζητάω, όμως, όπως και όλοι μου οι συνάδελφοι, να αισθάνομαι ότι το υπουργείο Πολιτισμού και η συντεταγμένη πολιτεία με υποστηρίζουν στο έργο μου, για να το ασκώ χωρίς φόβο.

Ζητήσαμε ενίσχυση του προσωπικού της ΕΦΑ Κυκλάδων, συνδρομή δικηγόρου με έμμισθη εντολή, αστυνομική προστασία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους, όπως μου έχει συμβεί. Η υπουργός Πολιτισμού με επισκέφτηκε στο νοσοκομείο. Δεν περίμενα ότι μετά από αυτή την επίσκεψη η λύση που θα έβρισκε είναι να ζητήσει την απομάκρυνση των αρχαιολόγων που έως τώρα ασχολούμαστε με τη Μύκονο!

Δεν είναι αυτό η προστασία που ζητήσαμε (...). Περίμενα να μου ζητήσουν τους φακέλους με τις παρανομίες που χειριζόμουν και να τους πάνε στον Εισαγγελέα. Περίμενα να φροντίσουν να εκδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις κατασκευές που έχουν γίνει χωρίς τις νόμιμες άδειες...».

Τα παραπάνω ανάφερε, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και τον Ενιαίο Σύλλογο υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, ο οποίος ακόμα αναρρώνει από τον μαφιόζικο ξυλοδαρμό που δέχθηκε, που σχετιζόταν με τις υποθέσεις στις οποίες εργαζόταν για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι οποίες διαχρονικά βρίσκονται στο στόχαστρο πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση χαρακτηρίστηκε πλέον κακούργημα από την Εισαγγελία Αθηνών, η οποία συνεργάζεται με το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, κάτι που χαρακτηρίζεται ως θετικό από τον ΣΕΑ, καθώς θα ανοίξουν τηλέφωνα και ίσως οι αρχές οδηγηθούν στους αυτουργούς.

Κλιμάκιο του ΣΕΑ βρίσκεται από χτες στο νησί και είχε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και άλλους φορείς, ενώ για σήμερα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου, με την ΑΔΕΔΥ να έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ