Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 στη Γερμανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 3-0 εκτός έδρας του Γιβραλτάρ (Μασούρας 12', Σιώπης 45', Μπακασέτας 58'), κάνοντας έτσι το στοιχειώδες απέναντι στον «αδύναμο κρίκο» του 2ου προκριματικού ομίλου, ενόψει της σαφώς πιο δύσκολης συνέχειας που αναμένεται. Στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής η Γαλλία νίκησε 4-0 την Ολλανδία. Ρεπό είχε η Ιρλανδία.

Με αντίπαλο το Γιβραλτάρ η Ελλάδα ήταν σχεδόν μονίμως στην επίθεση και εκτός των τριών γκολ δημιούργησε πλήθος ευκαιριών για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, με κύριες τα τρία δοκάρια με τους Πέλκα, Παυλίδη και Μάνταλο, ενώ η άμυνά της δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους γηπεδούχους.

  • Η βαθμολογία: Γαλλία 3, Ελλάδα 3, Ολλανδία 0, Γιβραλτάρ 0.
Πετυχημένο τεστ

Καθώς είχε ρεπό τη 2η αγωνιστική του ομίλου, χθες η Εθνική αντιμετώπισε τη Λιθουανία σε διεθνές φιλικό στην «OPAP Arena» μένοντας στο 0-0 κάνοντας όμως εξαιρετική εμφάνιση από την οποία έλειψε μόνο το γκολ στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ηταν ο πρώτος αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην καινούργια του έδρα, όπως έχει δηλωθεί το γήπεδο της ΑΕΚ για τα προκριματικά του Euro 2024.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ