Τρίτη 28 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραμένουν τεστ επί πληρωμή και πρόστιμα

Ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, η κυβέρνηση σφύριξε κι επίσημα το «τέλος της πανδημίας», διατηρώντας ωστόσο για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και επισκέπτες/συγγενείς τα rapid test επί πληρωμή και το πρόστιμο σε όσους δεν θα τηρούν τα μέτρα προστασίας (δηλαδή να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας κ.λπ.).

Σε περίπτωση μη τήρησης των διαχειριστικών μέτρων σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας επιβάλλονται πρόστιμα «ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας», που ξεκινούν από 300 ευρώ και θα πρέπει να πληρώνονται εντός 22 ημερών. Ωστόσο η δημόσια υγεία δεν τίθεται σε κίνδυνο, όταν σε περίπτωση π.χ. θετικού κρούσματος στο προσωπικό της Μονάδας «συνιστάται η απομόνωσή του για πέντε ημέρες και στη συνέχεια επιστροφή στην εργασία του εάν είναι ασυμπτωματικό ή με ήπια συμπτώματα και με αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο», ούτε όταν νοσηλεύονται στην ίδια ΜΕΘ ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες όπως ο κορονοϊός μαζί με άλλους διασωληνωμένους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τις 13 μέχρι και τις 19 Μάρτη ακόμη 75 άνθρωποι με Covid έχασαν τη ζωή τους. Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία για Covid-19 ήταν 715. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα είναι 71.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ