Παρασκευή 31 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ
Κινητοποιήσεις για την επαγγελματική τους κατοχύρωση

Αθήνα

Eurokinissi

Αθήνα
Αμεσα, συνδυασμένα μέτρα ουσιαστικής αναβάθμισης των σπουδών και επαγγελματικής κατοχύρωσης των πτυχίων τους, που θα πρέπει να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, απαίτησαν χτες μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι από Τμήματα που προέρχονται από πρώην ΤΕΙ, με συγκέντρωση που έκαναν το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές από Συλλόγους της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, με τα συνθήματα, τα πανό τους, αλλά και με χαρτόνια που κρατούσαν επικέντρωναν στη φράση «πτυχία με αξία», καταγγέλλοντας ότι σπουδάζουν για μια πενταετία, αλλά η επαγγελματική τους προοπτική είναι «στον αέρα»!

Σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του υπουργείου, δεν πήραν καμιά ουσιαστική δέσμευση για την κατοχύρωση της επαγγελματικής τους προοπτικής, παρακολούθησαν το μπαλάκι των ευθυνών να πετιέται μεταξύ κυβέρνησης και ΤΕΕ για τα Τμήματα των Μηχανικών, ενώ το μόνο που υποσχέθηκε το υπουργείο ήταν να τους καλέσει για νέα συνάντηση, ενδεχομένως την ερχόμενη βδομάδα.

Η κινητοποίηση εντασσόταν στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης που είχε καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τα Τμήματα των πρώην ΤΕΙ, που αν και «πανεπιστημιοποιήθηκαν» εδώ και 4-5 χρόνια, ούτε η προηγούμενη, ούτε η τωρινή κυβέρνηση φρόντισαν για την επαγγελματική τους κατοχύρωση.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Φλώρινα
Φλώρινα
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης χτες, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης, οι φοιτητές Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο, διεκδικώντας την επαγγελματική αναγνώριση και την κατοχύρωση των πτυχίων τους. Αφού αντιπροσωπεία τους κατέθεσε τα αιτήματά τους στο υπουργείο, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν κοροϊδία το άρθρο 126 για τα «επαγγελματικά δικαιώματα» των γεωτεχνικών, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στη Φλώρινα, όπου το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παραμένει σε κατάληψη από την Τρίτη, ο Φοιτητικός Σύλλογος έκανε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας από το δημαρχείο και τα Δικαστήρια, καταλήγοντας στο κτίριο της Περιφέρειας.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και στη Δράμα.


Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ