Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κοντέινερ αντί για νέα νηπιαγωγεία

Σε πρώην κατάστημα στεγάζεται το 3ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών
Σε πρώην κατάστημα στεγάζεται το 3ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών
Οπως τονίζουν και οι γονείς, η εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στην πλειοψηφία των δήμων υλοποιήθηκε με την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ετσι, στον δήμο Αχαρνών υπάρχει άμεση ανάγκη για ανέγερση 12 νηπιαγωγείων. Μεγάλος αριθμός νηπιαγωγείων στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ. Το 17ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε μισθωμένο υπερυψωμένο ισόγειο κτίριο, με είσοδο από εξωτερική σκάλα. Σε πρώην κατάστημα στεγάζεται το 3ο Νηπιαγωγείο.

Δεύτερη χρονιά εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στον δήμο Ζωγράφου, ουσιαστικά λειτουργούν 33 αίθουσες νηπιαγωγείων που καλύπτουν τις ανάγκες για 650 παιδιά. Πρόκειται για 6 αίθουσες Δημοτικών, 2 μέσα σε παιδικό σταθμό, 8 σε ισόγεια ή ημιυπόγεια πολυκατοικιών, 4 σε προκάτ κατασκευές σε αυλές Δημοτικών, 3 σε προκάτ σε αυλή Γυμνασίου, 8 λυόμενα κοντέινερ σε οικόπεδα, 2 βαρέος τύπου σε αυτόνομο οικόπεδο. Από το 2016 έχει παραχωρηθεί στον δήμο οικόπεδο για ανέγερση νηπιαγωγείου και ακόμα είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Στον δήμο Ανω Λιοσίων - Φυλής, το παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου ιδρύθηκε δύο μήνες μετά την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, αφήνοντας ουσιαστικά μία μεγάλη πλειοψηφία μαθητών κυριολεκτικά άστεγους. Την επόμενη χρονιά έγινε ίδρυση νέου νηπιαγωγείου, του 11ου, σε σχολικό κτίριο που αποτελείται από δύο λυόμενες αίθουσες για μαθητές και μία αίθουσα για γραφείο διδασκόντων. Δεν υπάρχει βρύση για πόσιμο νερό, παρά μόνο οι νιπτήρες στις τουαλέτες, το μεγαλύτερο μέρος του προαυλίου είναι στρωμένο με τσιμέντο, ακάλυπτες βίδες στη βάση των λυόμενων αποτελούν διαρκή κίνδυνο.

Σε προκάτ το 44ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
Σε προκάτ το 44ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
Στον δήμο Καισαριανής, το 3ο Νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει τακτικά πρόβλημα με την αποχέτευση. Χρειάζεται πόρτα ώστε να διαχωρίζονται οι τουαλέτες, αντί της προσωρινής λύσης της χρήσης ...κουρτίνας μπάνιου προκειμένου να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα.

Στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας υπάρχουν 5 προκάτ βαρέος τύπου που στεγάζουν νηπιαγωγεία. Το παράρτημα του 24ου Νηπιαγωγείου βρίσκεται στην αυλή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Το 5ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και το 15ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου είναι σε οικόπεδα του δήμου και δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα εγκατασταθούν σε κτίρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ