Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Ξεκίνησαν αποχή

Σε αποχή από το διδακτικό έργο βρίσκεται από χτες και μέχρι την Παρασκευή η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, που απαιτούν σημαντική βελτίωση στους μισθούς και στις συντάξεις τους, οι οποίες μόλις που φτάνουν στο 45% των αποδοχών τους πριν τη συνταξιοδότηση. Οι πανεπιστημιακοί έχουν κάνει το πρόβλημά τους γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό, το μόνο που εισπράττουν όμως μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση είναι αόριστες υποσχέσεις.

Αποχή έχουν κηρύξει, μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΠ), οι περισσότεροι σύλλογοι διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) των πανεπιστημίων της Αθήνας (ανάμεσά τους ο σύλλογος ΔΕΠ του Πολυτεχνείου που έχει κηρύξει απεργία), κι ακόμα, οι πανεπιστημιακοί των ιδρυμάτων: Πειραιά, Ιωαννίνων, Πάτρας, Κρήτης, Αιγαίου, Ιονίου, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι γενική συνέλευση και αποφάσισαν, επίσης, αποχή μέχρι την Παρασκευή. Τόσο ο Σύλλογος ΔΕΠ του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, όσο κι αυτός του Πανεπιστημίου Πάτρας συνδέουν τον αγώνα τους με τις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων ενάντια στην αντιασφαλιστική κυβερνητική λαίλαπα, συμμετέχοντας στα αυριανά συλλαλητήρια.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ για να συζητήσει, εκτός από την κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη, και για τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα μεταπτυχιακά και την έρευνα και αυτό για τα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης. Αργότερα, πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας και να ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και την πιθανότητα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μετά τις φοιτητικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ