Τρίτη 4 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση με μαχαίρι στην 12χρονη που είχε κακοποιηθεί στον Κολωνό

Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι - θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να εισβάλει στον χώρο. Ο άνδρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και την απείλησε, ενώ όταν η 12χρονη τον έσπρωξε, εκείνος την μαχαίρωσε στο χέρι. Αυτό καταγγέλλουν οι πληρεξούσιες δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη. Σύμφωνα με την καταγγελία, «επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι. Αγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα "μη μιλάς" κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μη μιλήσουν.

Εξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά».

Η νέα αυτή καταγγελία έρχεται να επιβεβαιώσει ό,τι είχαν επισημάνει το ΚΚΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος, πως η φροντίδα των παιδιών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν βιώσει την τραυματική εμπειρία της κακοποίησης πρέπει να είναι αποκλειστική κρατική ευθύνη σε δομές που θα είναι πλήρως και επιστημονικά στελεχωμένες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ