Σάββατο 8 Απρίλη 2023 - Κυριακή 9 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Μονόδρομος η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού

Eurokinissi

Βρισκόμαστε λίγο πριν από τις εκλογές του Μάη, η προεκλογική μάχη έχει ανάψει για τα καλά, τα αστικά κόμματα, με προεκλογικές δημαγωγικές διακηρύξεις και γενικόλογες μεγαλοστομίες και με ανέξοδες υποσχέσεις, «παραμυθιάζουν» τους ψηφοφόρους προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Φυσικά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο παζάρι, μοιράζοντας με τη σειρά της ελεημοσύνες και διάφορα «pass», με απατηλές και ακριβοπληρωμένες από τον λαό ψεύτικες υποσχέσεις, περί «ανάπτυξης για όλους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απ' τη μεριά του, με κούφια λόγια περί «δικαιοσύνης και δημοκρατίας» (με το καλό ή με το άγριο) για όλους, μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις, λόγια συμπάθειας, μπόλικη κατανόηση και ευχές, με φόντο την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Ταυτόχρονα αυτοπαρουσιάζεται σαν η «εναλλακτική λύση» απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Ωστόσο, παραλείπει τις ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης, που φόρτωσε με αβάσταχτα βάρη εργαζόμενους και συνταξιούχους, κάθε λαϊκή οικογένεια, με φόρους και χαράτσια, ενώ άφησε άθικτες τις φοροαπαλλαγές εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και μεγάλων επιχειρηματικών - μονοπωλιακών ομίλων.

Οσοι ένιωσαν και νιώθουν στο πετσί τους τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μπορούν να αντιληφθούν το προφανές. Οτι, για μια ακόμα φορά, ο λαός καλείται να πληρώσει τον «λογαριασμό»!

Ο λαός μας, όπως και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι στρατευμένοι νέοι, και αυτοί που το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους, να επαγρυπνούν και να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στην αστική τάξη και στα κόμματά της.

Τους καλούμε να αφουγκραστούν, χωρίς προκαταλήψεις, τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουν το βήμα για να δυναμώσει κι άλλο η φωνή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάτι τέτοιο μπορεί να εξασφαλιστεί ενισχύοντας στην κάλπη το ΚΚΕ.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ:

  • Είναι η μόνη προοδευτική ψήφος
  • Σημαίνει ψήφο υπέρ της πραγματικής ειρήνης
  • Μπορεί να στείλει σαφές μήνυμα καταδίκης στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Αποτελεί φραγμό ενάντια στις αιτίες της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της φοροληστείας
  • Ανοίγει τον δρόμο για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Την ώρα της κρίσιμης αυτής μάχης, ο θυμός και η αγανάκτηση να μετατραπούν σε κριτήριο ψήφου για την πολιτική καταδίκη των αστικών κυβερνήσεων στις εκλογές.

Το πρώτο βήμα θα έχει πετύχει εάν σε τούτες τις εκλογές αναδειχτεί ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Ηρθε η ώρα να μην επιλέξουμε «μία απ' τα ίδια», να βγούμε μπροστά ψηφίζοντας ΚΚΕ, παίρνοντας υπόψη ότι:

  • Το ΚΚΕ, μέσα στη μεγάλη και ηρωική του πορεία, πλαισιώθηκε από εκατοντάδες στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πατριώτες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, κατά την τριπλή κατοχή της χώρας.

  • Ολοι εμείς, εν ενεργεία και απόστρατοι συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων, προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες που έχουν υποστεί, όπως όλος ο λαός μας, τις επιπτώσεις από την κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων.
  • Τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών μας, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ειδικά οι εν ενεργεία είστε παιδιά του ελληνικού λαού. Στη συντριπτική πλειοψηφία σας, είσαστε γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών, που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες.

Ολοι εμείς, εν ενεργεία και απόστρατοι, τίποτα δεν έχουμε να ελπίζουμε από τους σημερινούς και αυριανούς «σωτήρες», αυτούς που από τώρα ετοιμάζουν τους εξαθλιωμένους του μέλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν δεν μπορεί να είναι ούτε «προοδευτική» ούτε εκφράζει καμιά φιλολαϊκή «σταθερότητα».

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα ψηφίζοντας ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των στρατευμένων νέων μας, με εκατοντάδες Ερωτήσεις στη Βουλή, επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα, όπως και οι δεκάδες συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, μονίμων, απόστρατων, αλλά και πολιτικού προσωπικού.

Απορρίπτουμε ταυτόχρονα τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους απαράδεκτους εκβιασμούς της ΝΔ για δήθεν «σταθερότητα» μέσα από μια «σταθερή», πλην όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν τον λαό ακόμα πιο βαθιά στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Αποτελούν κριτήριο στάσης αλλά και ψήφου μπροστά στις εκλογές οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, για την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στην πολεμική σύρραξη εφαρμόζοντας κυρώσεις και ιδιαίτερα όταν:

  • Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ξεφορτώνονται καραβιές με πολεμικό υλικό και από εκεί κατευθύνονται στη γραμμή του πυρός.
  • Στρατιωτικός εξοπλισμός ξηλώνεται από τα στρατόπεδα της χώρας μας, ακόμα και από νησιά του Αιγαίου, και στέλνεται στην Ουκρανία, όπως τα τεθωρακισμένα BMP1, ενώ τώρα συζητάνε για αποστολή πυραύλων S-300, ακόμα και αρμάτων μάχης «Leopard».
  • Επεκτείνονται και ενισχύονται οι στρατιωτικές υποδομές των ΗΠΑ στη Σούδα, στη Θεσσαλία, στο Στεφανοβίκειο, στην Ανδραβίδα, στον Αραξο κ.α.
  • Με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ουσιαστικά ενθαρρύνεται η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, ενώ δρομολογούνται επικίνδυνες διευθετήσεις και σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, με ατζέντα την επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, ετοιμάζεται να διαθέσει το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στον Εβρο κοντά στο Διδυμότειχο, για ασκήσεις των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων.

Την ίδια ώρα, ο λαός μας χρυσοπληρώνει τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, δίνοντας 7,4 δισ. ευρώ ή το 3,54% του ΑΕΠ. Δηλαδή 713 δολάρια τον χρόνο πληρώνει ο καθένας μας για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, σχεδόν έναν μισθό!

Ολα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και συνεπακόλουθα σε στόχο των αντιπάλων.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα ψηφίζοντας ΚΚΕ γιατί:

  • Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει δεν θα διστάσει να οδηγήσει τον λαό ως «πρόβατο» σε ΝΑΤΟική σφαγή!
  • Μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χειροκροτούσαν στη Βουλή τον Ζελένσκι και τη φασιστική κουστωδία του, τους εγκληματίες του «Τάγματος Αζόφ».
  • Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έσωσε την τιμή του λαού απέχοντας από αυτό το «ξέπλυμα» των ναζί και της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Γιατί:

Στις μεγάλες δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας, ασπίδα για το σήμερα κι ελπίδα για το αύριο είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η πολύπλευρη ενίσχυσή του, για να δυναμώσει η πάλη για τους «σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν», όπως λέει και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Να λοιπόν ένα πραγματικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη των εκλογών:

`Η είσαι με την πολιτική της εμπλοκής που κάνει τον λαό στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα και αντιλαϊκά σχέδια.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.


Τριαντάφυλλος ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α., υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Εβρο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ