Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διαμαρτυρία της ΠΚΣ για το φακέλωμα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαιτώντας από τον πρύτανη, να τους ενημερώσει για το αν έχει κοινοποιηθεί και στο πανεπιστήμιό τους, όπως έχει συμβεί ήδη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το έγγραφο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με το οποίο ζητείται από τους φορείς και όλα τα τμήματα να ενημερώσουν για το αν τηρούν αρχεία και το είδος αυτών.

Ο πρύτανης, από την πλευρά του, δήλωσε πως τέτοιου είδους έγγραφο δεν έχει φτάσει ακόμη στο ΑΠΘ, αν και ήδη τους έχει δοθεί ο νόμος 2472/97, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία της Αρχής. Δήλωσε, επίσης, στα μέλη της ΠΚΣ ότι ο ίδιος τάσσεται εναντίον της Συνθήκης Σένγκεν, ενισχυτικά της οποίας λειτουργεί η Αρχή, και δεσμεύτηκε πως, αν τους ζητηθεί η «συνεργασία» με την Αρχή, τη σχετική απόφαση υλοποίησης θα λάβει η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Τα μέλη της ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές, σε κάθε περίπτωση, να είναι σε επαγρύπνηση, τονίζοντας πως και τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα έχουν μπει στο στόχαστρο ακόμη και στο πανεπιστήμιο, που υποτίθεται ότι είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Καλούν τους συλλόγους φοιτητών και όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να πάρουν σαφή θέση πάνω στο θέμα, να καταδικάσουν απερίφραστα την επιβουλή των δικαιωμάτων τους, στο όνομα της καταστολής των λαϊκών και των νεολαιίστικων αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ