Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγωνιστικά μηνύματα

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα που μας έρχονται από τους χιλιάδες διαδηλωτές της Βαρκελώνης, της Γένοβας, του Μεξικού κ.α., από τα εκατομμύρια των Ιταλών απεργών, από τα κινήματα ειρήνης, μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι οι λαοί άρχισαν να ξυπνούν. Δειλά αλλά σταθερά, δημιουργούν το αντίπαλο δέος του καπιταλισμού, που όχι μόνο θα τον σταματήσουν, αλλά και θα τον ανατρέψουν.

Οι ηγέτες της ΕΕ διακήρυξαν ότι η φτώχεια και η ανεργία θα αντιμετωπιστούν με τα «αναπτυξιακά έργα» των επιχειρηματιών (φυσικά για μεγαλύτερα κέρδη τους), με τη «μείωση των κρατικών ενισχύσεων» (δηλαδή με μηδενική κοινωνική πρόνοια), με «ευελιξία» της εργασίας(βλέπε μερική απασχόληση), με αύξηση της «απασχολησιμότητας» (τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα), με «μεταρρυθμίσεις στη συνταξιοδότηση(αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης), με «μείωση -κατάργηση» βαρέων και ανθυγιεινών, «παράδοση» (κλέψιμο) αποθεματικών των Ταμείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές κτλ., κτλ..

Η κυβέρνηση της χώρας μας από την άλλη πλευρά, ως πιστός εντολοδόχος της ΕΕ που είναι, ενταφιάζει το Ασφαλιστικό, με συνεργούς ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΣΕΒ, καθώς και τη ΝΔ συμπαίκτη, με κοκορομαχίες και αψιμαχίες για λόγους δικομματισμού. Και ενώ ο λαός ασφυκτιά για όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σφυρίζει αδιάφορα. Παράλληλα εξαπολύει τρομοκρατία με καταδίκες φιλειρηνιστών, Κνιτών, με μαθητοδικεία, αγροτοδικεία και γενικά κρίνοντας παράνομους και καταχρηστικούς τους αγώνες του λαού.

Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, από την πλευρά μας, δεν πρέπει να μείνουμε απλοί παθητικοί θεατές, στον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την εκμετάλλευση που μας «σερβίρουν» οι εξουσιαστές μας, αλλά να συνταχθούμε με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, για να δώσουμε τον σκληρό αγώνα μας.

Η κλιμάκωση των αγώνων για την Κοινωνική Ασφάλιση, για αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη που έρχονται, ας γίνουν ένα εφαλτήριο για όλο τον κόσμο γενικότερα, να ξεσηκωθεί και να παλέψει, όσο είναι καιρός ακόμη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Συνταξιούχος Καλλιθέα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ