Παρασκευή 14 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι της συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα

Συνελήφθη και ο τελευταίος κατηγορούμενος για την υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα στα Ιωάννινα την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, σε δρόμο στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Μέχρι στιγμής προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε από τους επτά συνολικά συλληφθέντες οπαδούς του Ολυμπιακού, με τους τέσσερις να οδηγούνται στις φυλακές Αυλώνας και ο πέμπτος στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκκρεμεί η απολογία των άλλων δύο. Την υπεράσπισή τους μετά την παραίτηση του συνηγόρου ανέλαβε για τους δύο ο Αλ. Κούγιας και για τους υπόλοιπους ο Δ. Νάκος. Από τους συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννενα οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ο τρίτος πήρε εξιτήριο από τη Χειρουργική κλινική όπου νοσηλευόταν και αναμενόταν να απολογηθεί στον εισαγγελέα χτες, ενώ σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ 30χρονος, με τους γιατρούς να τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Ολοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας και φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις.

Η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών χαρακτηρίζει «κοινό μυστικό τη στρατολόγηση μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους» και εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της «για το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι οπαδικές αντιπαραθέσεις στους χώρους των σχολείων» και αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά βανδαλισμών σχολικών κτιρίων (π.χ. ΕΠΑΛ - Κατσικάς). Καταγγέλλει «την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων, που, με "προκάλυμμα" τον αθλητισμό, επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων». Τέλος, καλεί «τον δήμο και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού για όλους, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συμβάλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων». Και καταλήγει: «Τα σχολεία δεν είναι - ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν - κερκίδα για να λύνουν τις διαφορές τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ