Κυριακή 7 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Εκστρατείες...

Μ.Γ. Κυψέλη Αθήνα. Πριν λίγο καιρό στάλθηκε στο Αφγανιστάν, μια στρατιωτική δύναμη περίπου 180 ανδρών, καθώς και μια φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο, για να συμμετάσχουν στη διεθνή ιμπεριαλιστική δύναμη κατά της λεγόμενης διεθνούς τρομοκρατίας. Ο επικεφαλής των πρώτων 49 ανδρών που έφτασαν στη μακρινή και ταλαίπωρη αυτή χώρα, μόλις πάτησε το πόδι του δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στο Αφγανιστάν, στα μέρη που βρέθηκε ο Μεγαλέξανδρος, πριν 2.300 χρόνια περίπου».

Πιστεύω ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θα είναι πολύ ικανοποιημένος από το μάθημα «πατριωτισμού» και την ιδέα του τυχοδιωκτισμού, που κατάφερε να μεταδώσει στα παιδιά του ελληνικού λαού, ώστε να πολεμήσουν έξω από τα σύνορα της πατρίδας τους για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Και ως εκ τούτου, να επαίρεται για το... ετοιμοπόλεμο του ελληνικού στρατού! Ομως ο υπουργός θα γνωρίζει βέβαια καλά ότι ο μεγάλος στρατηλάτης, δεν επέστρεψε ποτέ πίσω στην πατρίδα του, την Πέλλα... Δε γνωρίζω αν οι καιροί επανέρχονται, όμως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή, είναι πολλοί και μεγάλοι.

Στον Αρη Βελουχιώτη

Κώστας Παπανικολάου, Θεσσαλονίκη. Με την ευκαιρία της επετείου της ίδρυσης του ΕΛΑΣ, ένας λαϊκός αγωνιστής από τη Θεσσαλονίκη, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και αργότερα, για 20 χρόνια κρατούμενος στις φυλακές και επί χούντας εξόριστος σε Γιούρα και Λέρο, αφιερώνει στον Αρη Βελουχιώτη τους παρακάτω στίχους: - Στο πέρασμά σου σείστηκε/η Ελλάδα. Βρόντηξε ο Ολυμπος/κι άστραψε η Γκιώνα./ Βρόντηξαν τ' άρματα/ στα περήφανα βουνά της πατρίδας μας./Αξιος ηγέτης ήσουνα./ Ταπεινός πολεμιστής/ με καρδιά λιονταριού./Αγνός σαν καθαρό ποτάμι./ Αιώνια θα μείνει στις καρδιές μας η μνήμη σου./ Ας ορθωθεί ψηλά τ' όνομά σου./Ευγνωμοσύνη στον Αρη! Στον αντάρτη,/που 'κλεισε στην καρδιά του την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ