Παρασκευή 21 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΣΕΑΑΝ
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης για τα ειδικά σχολεία στην Αθήνα

Σύσκεψη για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής στον δήμο Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή φορείς των γονιών, των εκπαιδευτικών και του αναπηρικού κινήματος. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων διεκδίκησης μέτρων για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές και μπροστά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθήνας (αίθουσα παλαιού δημαρχείου, Αθήνας) τη Δευτέρα 24 Απρίλη στις 4 μ.μ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αθηνών, του 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, oι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρ. Ιμβριώτη» και «Αριστοτέλης» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Η σημερινή σύσκεψη ξεκινά στις 7 μ.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) ή και διαδικτυακά μέσω teams meeting (Meeting ID: 353 630 606 696 Passcode: 6PNqt6).

Οι φορείς των γονιών, των εκπαιδευτικών και η ΣΕΑΑΝ σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας σημειώνουν πως ο πρώτος δήμος της χώρας έχει «τα λιγότερα, τα πιο επικίνδυνα και ακατάλληλα σχολικά κτίρια της Ειδικής Αγωγής», καταγράφουν αναλυτικά τα προβλήματα και τις ελλείψεις και διατυπώνουν τα αιτήματά τους για: Αμεσο αντισεισμικό έλεγχο, πιστοποίηση πυρασφάλειας και λήψη των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων, παρεμβάσεις στα σημεία που οι ειδικοί επιστήμονες επιβάλλουν, σχέδιο εκπαίδευσης προσωπικού και μαθητών σε κάθε σχολείο για την αντιμετώπιση ενός σεισμού ή μιας πυρκαγιάς. Επίσης να παρθούν από τώρα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία που στεγάζονται σε επικίνδυνα κτίρια να μεταφερθούν σε κτίρια που με ευθύνη του Δημοσίου θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και προσβασιμότητας, μέχρι την ανέγερση νέων, σύγχρονων, προσβάσιμων ειδικών δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ, με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ