Παρασκευή 21 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενόψει της Πρωτομαγιάς

Με κεντρικό σύνθημα «Υποδεχόμαστε το Μάη, τραγουδάμε, χορεύουμε, αγωνιζόμαστε», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων οργανώνει μια σειρά από δράσεις μπροστά στην Πρωτομαγιά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Απρίλη στις πλατείες Υψηλών Αλωνιών και Ομονοίας. Θα συμμετάσχουν μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα «Ανθεστήρια» σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών.

Στις 9.30 μ.μ. στα Υψηλά Αλώνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου. Συμμετέχουν οι Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο - ακορντεόν), Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι), Νίκος Ζουρνής (κιθάρα) και Διονύσης Μακρής (Μπάσο).

Την ίδια ώρα, στην Ομόνοια θα ξεκινήσει «Λαϊκό Γλέντι» με πατρινό μουσικό σχήμα από τους Σταύρο Ξιούρα (πιάνο - κλαρίνο), Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι), Ανδρέα Γκολφινόπουλο (μπουζούκι - τραγούδι) και Γιάννη Γαλάνη (κιθάρα - τραγούδι).

Την Κυριακή 30 Απρίλη η αυλαία των εκδηλώσεων «ανοίγει» στην πλατεία των Υψηλών Αλωνιών στις 7.30 μ.μ. Για δύο ώρες, θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί Χοροί, ενώ την τιμητική τους θα έχουν πρωτομαγιάτικες δημιουργίες για μικρά παιδιά από τους καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου Πατρέων και τα Ανθεστήρια. Στις 9.30 μ.μ. το βράδυ στην Ομόνοια θα ξεκινήσει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του χορευτικού τμήματος.

Γιορτή Χορευτικών Τμημάτων

Παράλληλα, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος τη Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων, συνδυάζοντας την Παγκόσμια Μέρα Χορού με δράσεις για την Πρωτομαγιά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απρίλη (6 μ.μ.) με τα συγκροτήματα να ξεκινούν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου, μέσω του ιστορικού κέντρου, θα καταλήξουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ