Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Συλλαλητήρια με τρακτέρ την Τετάρτη 26 Απρίλη

Με οδηγό τους πολύμηνους αγώνες οι οποίοι οδήγησαν στην καταβολή χρημάτων για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε ορισμένα προϊόντα, όπως τα μήλα, τα κάστανα κ.ά., οι βιοπαλαιστές αγρότες του νομού Λάρισας προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την αναπλήρωση του εισοδήματός τους και για τα υπόλοιπα προϊόντα για τα οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Απρίλη θα γίνουν συλλαλητήρια με τρακτέρ σε Αγιά και Ελασσόνα στις 11 π.μ., ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στην περιοχή του δήμου Τεμπών, όπως και στα παράλια χωριά.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Αγιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι από τον νομό Λάρισας, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως Μαγνησία και Εορδαία.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες καταγγέλλουν το γνωστό παιχνίδι τού «διαίρει και βασίλευε» στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση, η οποία για τα ίδια προϊόντα δίνει αποζημιώσεις σε κάποια χωριά ή νομούς και αλλού όχι! Συγκεκριμένα, έδωσε - όπως όφειλε - αποζημιώσεις de minimis 150 ευρώ στους αγροτοπαραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών στους νομούς Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής, αλλά όχι στην περιοχή του Τυρνάβου. Αντίστοιχα, μετά το Πάσχα θα δώσει αποζημιώσεις de minimis για ζημιές στα αμύγδαλα τριών χωριών του νομού Μαγνησίας, αλλά ούτε ευρώ στα χωριά του νομού Λάρισας, ιδιαίτερα της περιοχής Συκουρίου, όπου πρόσφατα έπαθαν ξανά τεράστια καταστροφή από τον παγετό, μετά τη μεγάλη πτώση της τιμής για τις αδιάθετες ποσότητες αμυγδάλων της προηγούμενης χρονιάς. Δεν ανακοίνωσε δε τίποτα για τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.

Παράλληλα οι αγρότες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής, καθώς οι τιμές σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, αγροτικά μέσα και εφόδια οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ