Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
ΟΒΣΑ
Την 1η Μάη οι επαγγελματίες διαδηλώνουν μαζί με όσους μοχθούν για το μεροκάματο

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα, μαζί με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά, καλεί τους επαγγελματίες να διαδηλώσουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), δίνοντας συνέχεια στον αγώνα «για τις κοινές ανάγκες και διεκδικήσεις».

«Αρνούμαστε τη ζωή - λάστιχο, χωρίς δικαιώματα. Η απελευθέρωση του "ωραρίου" που επιβάλλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και νομοθετούν οι κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, είναι σκλαβιά. Δεν τη δεχόμαστε», σημειώνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζει ότι λίγα χρόνια πριν «ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε την αργία για 32 Κυριακές στις λεγόμενες "τουριστικές περιοχές"», ενώ σήμερα «έρχεται η ΝΔ να νομοθετήσει το ενδεχόμενο 24ωρης λειτουργίας σε κάθε δήμο», δηλαδή τη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 6 το ξημέρωμα! «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο, οδηγώντας μας στην εξόντωση για το χατίρι των εμπορικών αλυσίδων και πολυκαταστημάτων», σχολιάζει η ΟΒΣΑ.

Η ΟΒΣΑ απευθύνει κάλεσμα μάχης στους αυτοαπασχολούμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους: «Μπλοκάρουμε τις μαύρες λίστες των πλειστηριασμών, τις απειλές για κοψίματα ρεύματος και φυσικού αερίου στο σπίτι και στην επιχείρηση. Ορθώνουμε εμπόδια στην πράξη. Απαιτούμε την κατάργηση των άδικων φόρων και των χαρατσιών που εξανεμίζουν το εισόδημά μας, διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα. Τη δημοσιονομική σταθερότητα να την πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και όχι οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Σύγχρονες και δωρεάν υποδομές και υπηρεσίες Υγείας, Εκπαίδευσης, μεταφοράς, αντιπυρικής-αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής προστασίας, με ευθύνη του κράτους. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στην εγκληματική πολιτική του "κόστους - οφέλους", από την οποία κερδισμένοι είναι μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

«Ενώνοντας τη φωνή μας με όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα - τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τη μικρομεσαία αγροτιά - μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό. Η δική μας Συμμαχία, του κόσμου της δουλειάς, είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος ενάντια στο μαύρο μπλοκ μονοπωλίων - κυβερνήσεων - ΕΕ», καταλήγει η ΟΒΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ