Τρίτη 2 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η αστείρευτη δύναμη της γνήσιας ταξικής, διεθνιστικής αλληλεγγύης ήρθε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα μας αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από τη Γαλλία, η οποία φιλοξενήθηκε από το ΠΑΜΕ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Ματιέ Μπολ Ρεντάτ, γενικό γραμματέα του Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Βερσαλλιών, και τον Ολιβιέ Ματό, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας

Με τους Γάλλους και τους Ελληνες συνδικαλιστές να αποδεικνύουν ότι οι λαοί που μάχονται, οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται σε κάθε χώρα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν είναι ποτέ μόνοι τους, όπως προσπαθούν οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις τους να τους τρομοκρατούν, η επίσκεψη και οι συναντήσεις έγιναν στον απόηχο των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων του γαλλικού λαού ενάντια στη βάρβαρη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μεγαλειώδεις αγώνες, πλούσιους σε μορφές, με εκατομμύρια εργατών στους δρόμους και οι οποίοι με πρωτοφανείς απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες, όπως σε Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία κ.α., δίνουν κουράγιο σε κάθε λαό, όπως και στον δικό μας λαό. Στέλνουν παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα στους απολογητές των αστών, σε όσους κηρύττουν το «τέλος της ταξικής πάλης».

Αλλωστε στο στόχαστρο αυτών των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι πολιτικές διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, τις οποίες προωθούν ενιαία σε όλη την ΕΕ κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης, σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για χώρες όπου οι λαοί πριν από μερικούς μήνες ψήφισαν σε γενικές εκλογές, με τις κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν να έχουν ήδη απέναντί τους το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

«Είμαστε εργάτες - θα νικήσουμε, σε Ελλάδα, Γαλλία, σε όλο τον κόσμο»: Το σύνθημα αυτό που φώναζαν Ελληνες και Γάλλοι εργαζόμενοι, οι φωνές τους που ενώθηκαν τραγουδώντας τη «Διεθνή» στη μεγάλη εκδήλωση του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο, ήταν ανάμεσα στα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν, μαζί και με την πλούσια πείρα που μετέφεραν μιλώντας στις εκδηλώσεις και τις συναντήσεις οι Γάλλοι συνδικαλιστές.

Το πρόγραμμά τους περιλάμβανε επίσης συνάντηση με τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενώ η επίσκεψη κορυφώθηκε με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα. Οι αντιπροσωπείες των Γάλλων συνδικαλιστών συναντήθηκαν επίσης στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με το Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά, ενώ την Κυριακή συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία του ΚΚΕ στην Καισαριανή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ