Παρασκευή 12 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Σπ. Σαμοΐλη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο «Studio New Star art Cinema» η μεγάλη λαϊκή συναυλία του Σπύρου Σαμοΐλη.

«Το τραγούδι, η μουσική, ο λόγος των ποιητών είναι μεγάλο όπλο στα χέρια των λαών. Ο καλλιτέχνης οφείλει να είναι μπροστάρης, να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο», σημειώνει ο Σπύρος Σαμοΐλης. Το κοινό που βρέθηκε προχτές στο «Studio» είχε την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένα έργα του σε ποίηση Κώστα Βάρναλη, Γιάννη Ρίτσου, Μενέλαου Λουντέμη, Τάσου Λειβαδίτη, αλλά και νέα τραγούδια σε στίχους Σ. Αλιβιζάτου, Σ. Ζαχαράτου, Κ. Κοκονέλη, Β. Μπουντούρη, Μ. Παναγιωτίδου, Ν. Πανδή, Ν. Περγιάλη και Β. Χρυσού.

Τραγούδησαν οι Ελένη Βιτάλη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Σουλτάτου, Νίκος Θεοδωράκης, Φρόσω Λάσκαρη, Σπύρος Λιντοβόης, Στέλιος Αλεξανδράκης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ στην αφήγηση - παρουσίαση ήταν οι Γωγώ Φάκου και Βασούλα Μουντούρη.

Η μουσική αποτελεί μέρος της ζωής του Σπ. Σαμοΐλη από τα παιδικά του, κιόλας, χρόνια. Μεγάλωσε τη δεκαετία του '50 σε ένα χωριό στη νότια Κέρκυρα. Παιδί αγροτών, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που αιμορραγεί στις εξορίες και στα ξερονήσια για πολλά χρόνια μετά την τυπική λήξη του πολέμου, ο νεαρός Σπύρος βρήκε καταφύγιο στη μουσική. Η φιλαρμονική του χωριού και οι καθηγητές του σχολείου γίνονται οι οδηγοί του, τον διδάσκουν τις νότες και την ποίηση, θέτοντας τις βάσεις σε μια πορεία που έμελλε να ξεκινήσει συστηματικά στις αρχές της δεκαετίας του '70...

Παρευρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ