Τετάρτη 17 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Θ. Κουρεντζής στο Ηρώδειο

Ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής θα βρεθεί με το νέο του διεθνές μουσικό σύνολο, «Utopia», στις 15 Ιούνη στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία.

Χαρισματικός και ιδιοσυγκρασιακός, ο Κουρεντζής έχει καταφέρει να αναγνωριστεί παγκοσμίως, χαρίζοντας στους λάτρεις της κλασικής μουσικής εκτελέσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό στίγμα. Με το νέο του εγχείρημα, το σχήμα «Ουτοπία», το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, ο μαέστρος επιστρέφει στη γενέτειρά του για να παρουσιάσει στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου την επιβλητική Τρίτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ.

Με αξιοθαύμαστη πορεία στις διεθνείς σκηνές, ο αρχιμουσικός, που γεννήθηκε στον Βύρωνα, έχει πια ως κέντρο της δημιουργίας του τη Ρωσία. Πρωτοπόρος και αντισυμβατικός, ο Θεόδωρος Κουρεντζής επιδιώκει να αλλάξει το πρόσωπο της κλασικής μουσικής, δίνοντας νέα πνοή στην τέχνη της διεύθυνσης ορχήστρας.

«Το Ηρώδειο είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο μεγάλωσα, στον οποίο ουσιαστικά διαπλάστηκα και είχα τα πρώτα μου ακούσματα. Τα πρώτα καλλιτεχνικά όνειρα που έκανα όταν προχώρησα στη μουσική έχουν να κάνουν με αυτόν τον χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας μαέστρος.

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr και public.gr και στα κεντρικά εκδοτήρια στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ