Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Το πρώτο βήμα για το τρόπαιο ψάχνει ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν σήμερα τη Μονακό στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στο Κάουνας

Eurokinissi Sports

Το πρώτο βήμα για τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης της φετινής Euroleague επιδιώκει να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας τη Μονακό (18.00 - Novasports Prime) στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ 4 που πραγματοποιείται στο Κάουνας της Λιθουανίας. Ο άλλος ημιτελικός είναι η ισπανική κόντρα των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (21.00 - Novasports Prime).

Στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους σε Φάιναλ 4 (και 12η συνολικά) οι «ερυθρόλευκοι», φέροντας ουσιαστικά και πρακτικά - με την πρωτιά στην κανονική περίοδο - τη σφραγίδα της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη, θέλουν να πανηγυρίσουν την 4η κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague στην Ιστορία τους, έχοντας δείξει όλη τη σεζόν ότι έχουν όλες τις αγωνιστικές προϋποθέσεις για να το πετύχουν.

Προσγειωμένος στον ημιτελικό

Για αρχή, όμως, στον Ολυμπιακό θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με το περσινό Φάιναλ 4 στο Βελιγράδι, όπου έχασαν την πρόκριση στον τελικό από την Εφές (μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης) από τρίποντο του Μίσιτς σε «νεκρό χρόνο». Γεγονός που υποχρέωσε τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γ. Μπαρτζώκα, στις δηλώσεις του για την αποστολή της ομάδας στο Κάουνας, πέραν των ζητημάτων της αγωνιστικής ετοιμότητας, να επικαλεστεί και το ζήτημα της τύχης σε τέτοιου είδους αγώνες.


Οπως και να 'χει, το σίγουρο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να παρουσιαστούν πλήρως έτοιμοι για τις προκλήσεις του αγώνα, έχοντας απέναντί τους την έκπληξη της φετινής σεζόν Μονακό, η οποία μάλιστα στη μόλις διετή παρουσία της στη διοργάνωση τους δυσκολεύει σχεδόν πάντα. Ειδικά φέτος αποτέλεσε τον «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού, υποχρεώνοντάς τον σε δύο ήττες στην κανονική περίοδο, κάτι που έδωσε πρόσθετους λόγους στον Γιώργο Μπαρτζώκα να διαφωνήσει πλήρως με τα περί «άπειρης ομάδας» και «αδύναμου κρίκου» που έχουν διατυπωθεί για τη Μονακό. Αντίθετα, τη χαρακτήρισε ποιοτικό σύνολο, με αξιόλογο ρόστερ και ικανό να κάνει τη ζημιά και τις δικές του υπερβάσεις.

Επίτευγμα η παρουσία στην τετράδα

Μιλώντας σε γενικότερο επίπεδο ο Ελληνας τεχνικός επεσήμανε ότι η παρουσία του Ολυμπιακού στην τετράδα της διοργάνωσης είναι από μόνη της ένα σημαντικό επίτευγμα, ανεξάρτητα από την κατάληξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο στόχος της κατάκτησης του τροπαίου είναι αυτός που αντιπροσωπεύει τα «θέλω» της ομάδας. Δεν αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί, τονίζοντας ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάκτηση της πρωτιάς δεν βάζει περισσότερη πίεση στην ομάδα του, αλλά της δίνει έξτρα κίνητρα.

Από την άλλη ο Σέρβος τεχνικός της Μονακό, Σάσα Ομπράντοβιτς, έσπευσε να χρίσει την ομάδα του το αουτσάιντερ του Φάιναλ 4, επικαλούμενος την εμπειρία και τη δυναμική των άλλων τριών ομάδων. Και περιορίστηκε να αναφέρει ότι οι Μονεγάσκοι θα παλέψουν για την υπέρβαση, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία σεζόν.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στη Μονακό, με τους τεχνικούς των δύο ομάδων να έχουν διαθέσιμους όλους τους παίκτες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δοκιμασία στην Πυλαία για τον Ολυμπιακό(2023-05-25 00:00:00.0)
Με ...φόρα στο Φάιναλ 4 ο Ολυμπιακός(2023-05-10 00:00:00.0)
Αντέδρασε στο Βελιγράδι ο ΠΑΟ(2022-10-14 00:00:00.0)
Μετράει αντίστροφα ο Ολυμπιακός(2022-05-18 00:00:00.0)
«Τελικός» πρόκρισης στο ΣΕΦ(2022-05-04 00:00:00.0)
Για ένα ακόμα βήμα προς Βελιγράδι(2022-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ