Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Τα αυτονόητα και τα... πιο σοβαρά

Συζητώντας κανείς με ένα σπουδαστή θα ανακαλύψει ότι τον απασχολεί: τι αξία έχει το πτυχίο του, αν θα βρει δουλιά με δικαιώματα μετά την αποφοίτησή του, αν θα μπορέσει να πάρει αξιοπρεπή σύνταξη. Αυτονόητα, θα πείτε... Κι όμως, απ' τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ όλα να τα περιμένεις: στα ΔΣ και στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των σχολών στα ΤΕΙ, ούτε καν συζήτησαν την πρόταση της Πανσπουδαστικής για συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 3 του Απρίλη.

Οι δικαιολογίες τους: ότι δήθεν η συγκέντρωση είναι του ΚΚΕ. Αλήθεια, τις δεκάδες Ομοσπονδίες, τα εκατοντάδες σωματεία και συλλόγους σ' όλη την Ελλάδα, που είχαν πάρει σχετικές αποφάσεις για απεργία και τους φοιτητικούς συλλόγους που συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια, τα αγνοούν εντελώς; Είχαν όμως κι άλλο ατράνταχτο επιχείρημα: μπλοκάρουν τις αγωνιστικές διαδικασίες, επειδή δήθεν... «έχουμε άλλα, πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε»! Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να είναι πιο σοβαρό, αλλά βλέποντας τις δραστηριότητες των εν λόγω παρατάξεων, δε βρίσκουμε τίποτ' άλλο από πάρτι και ρουσφέτια...

Τώρα βέβαια, μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και τη συμμετοχή της νεολαίας σ' αυτά μπορούν να... καταπιούν τη γλώσσα τους για την άρνησή τους κι αυτό γιατί θα έχουμε κι άλλους αγώνες μπροστά μας και η 17η Απρίλη πλησιάζει.

Οι λίστες αναμονής και πώς σπάνε στην πράξη

Το φαινόμενο με τις λίστες αναμονής για τα εργαστήρια, τείνει να γίνει καθεστώς στο ΤΕΙ Πειραιά. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, όχι απλώς δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσει, αλλά το συντηρούν, προωθούν τους δικούς τους και και μετά λένε πως «θλίβονται βαθύτατα» για το ότι και φέτος υπήρξαν λίστες κτλ.

Στο τρέχον α' εξάμηνο των Δομικών όμως, «δεν τους έκατσε»! Απ' την πρώτη στιγμή η Πανσπουδαστική μαζί με τους σπουδαστές αντέδρασαν στις λίστες, που παρουσιάστηκαν στα περισσότερα εργαστήρια. Μέσα σε πέντε μέρες πραγματοποιήθηκαν πέντε κινητοποιήσεις (!) στον προϊστάμενο του τμήματος, στον διευθυντή της ΣΤΕΦ, στον πρόεδρο του ΤΕΙ. Οι σπουδαστές ξεκαθάρισαν πως κανείς δε θα τους στερήσει το δικαίωμα να σπουδάσουν, πως οι ανάγκες τους δε χωράνε σε λίστες αναμονής. Οι λίστες ακυρώθηκαν! Ολοι οι σπουδαστές μπήκαν σε ώρες εργαστηρίων κι αυτό, το κατάφεραν με τον αγώνα και την επιμονή τους.

Βεβαίως υπήρξαν και τα ευτράπελα. Η ΠΑΣΠ κατήγγειλε (!) την Πανσπουδαστική για τραμπουκισμό, έφαγε όμως γιουχάρισμα από τους σπουδαστές. Η ΔΑΠ στον κόσμο της, «υποσχόταν» στους σπουδαστές ότι «αν» υπάρξουν λίστες θα κάνει υπομνήματα στους αρμόδιους. Μην κουράζεστε παιδιά, οι σπουδαστές τα κατάφεραν με τους αγώνες τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ