Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σε θέσεις «μάχης» οι βαμβακοπαραγωγοί

Σε θέση «μάχης» παραμένουν οι βαμβακοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από σήμερα αναμένεται να στηθούν νέα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους.

Ενα από τα μεγαλύτερα μπλόκα του Νομού Θεσσαλονίκης, αυτό που έχουν στήσει αγρότες της περιοχής στη γέφυρα του Λουδία, καθημερινά ενισχύεται με νέες συμμετοχές βαμβακοπαραγωγών από τα γύρω χωριά.

«Εχουμε να πάρουμε από το βαμβάκι που παραδώσαμε, άλλος 2, άλλος 5 και άλλος 7 εκατομμύρια δρχ.», δηλώνει ο Γιάννης Πουλουτζάς, από το μπλόκο του Λουδία. «Παρόλο που πέρασαν τόσοι μήνες από την παράδοση του προϊόντος μας, δε μας πληρώνουν, συνεχίζει. Δεν είναι που περνάμε δύσκολες ώρες γιατί δεν έχουμε τα απαραίτητα για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, αλλά και η Τράπεζα μάς έχει στο "κόκκινο". Ετσι, αφού δεν μπορούμε να πάρουμε δανεικά, είναι αδύνατο να αγοράσουμε τα απαραίτητα εφόδια για τη νέα καλλιεργητική χρονιά. Παράλληλα, έρχεται Πάσχα και δεν ξέρουμε τι να σπείρουμε και πόσο, τι να προγραμματίσουμε για την καλλιεργητική χρονιά. Τίποτα άλλο δε μένει από το παραμείνουμε στα μπλόκα και να τα δυναμώσουμε, απαιτώντας να πληρωθούμε για όλο το βαμβάκι που παραδώσαμε στα εκκοκκιστήρια», καταλήγει ο Γ. Πουλουτζάς.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 200 τρακτέρ στη γέφυρα του Λουδία και χθες απέκλεισαν πρωί και απόγευμα την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, ενώ οι συνάδελφοί τους, του Νομού Ημαθίας, έκλεισαν την παλιά εθνική οδό στη θέση Κλειδί.

Οι αγρότες του Νομού Πέλλας έχουν στήσει δύο μπλόκα έξω από τα Γιαννιτσά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, το ένα στη διασταύρωση προς τη Γουμένισσα και το άλλο στη Νέα Πέλλα. Χθες οι βαμβακοπαραγωγοί έκλεισαν το δρόμο σχεδόν όλη τη μέρα, αποκόπτοντας κάθε πρόσβαση στην πόλη των Γιαννιτσών. Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αγώνα των αγροτών, θα κλείσουν σήμερα τα καταστήματα των Γιαννιτσών, μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου. Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ