Δευτέρα 22 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
Ο Γιουλ στέρησε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό

Η Ρεάλ Μαδρίτης νικήτρια στον τελικό με 79-78

Eurokinissi Sports

Την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιό του στη Euroleague έχασε ο Ολυμπιακός, καθώς στον τελικό του Φάιναλ 4 ηττήθηκε 79-78 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μένοντας στη 2η θέση της διοργάνωσης, με τους Μαδριλένους να κατακτούν τον τίτλο. Ενα καθοριστικό τρίποντο του «γερόλυκου» Σέρχιο Γιουλ (και μάλιστα με ασφυκτική άμυνα από τον Φαλ) μόλις 3,9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη αποδείχθηκε καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό, καθώς στον χρόνο που απέμεινε, το σουτ του Σλούκα δεν ήταν εύστοχο. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ιδανικοί αυτόχειρες, αφού περίπου 2,5 λεπτά από το φινάλε βρέθηκαν μπροστά με 78-72, ωστόσο τα λάθη στην επίθεση αλλά και οι αμυντικές ολιγωρίες έδωσαν το δικαίωμα στην ισπανική ομάδα να αντιδράσει. Κάνοντας ένα 7-0 στα τελευταία 1'30'', με τα καθοριστικά καλάθια των Ταβάρες (δίποντο) και Ροντρίγκεθ (τρίποντο) να ανοίγουν τον δρόμο, πριν ο Γιουλ βάλει τη σφραγίδα του.

Οσο για τη γενική εικόνα του ματς, ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα, όπου με καλή άμυνα και σωστές επιλογές προηγήθηκε 24-12 στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο οι «Μερένγκες», χτυπώντας στο καλάθι, αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ανάπαυλα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 45-45. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν επίσης εντυπωσιακά στο τρίτο δεκάλεπτο, με μπροστάρη τον Κάναν, παίρνοντας τα ηνία (59-52 στο 24') και διατηρώντας την πρωτοπορία μέχρι και την καθοριστική φάση στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ, Κάναν 21, Λαρεντζάκης, Φαλ, Σλούκας 6, Βεζένκοφ 29, Παπανικολάου 6, Μπολομπόι 2, Μπλακ, ΜακΚίσικ 14.

Ρεάλ Μαδρίτης: Γουίλιαμς - Γκος 9, Κοζέρ 11, Ράντολφ 3, Φερνάντεθ 3, Χάνγκα 2, Χεζόνια 12, Ροντρίγκεθ 15, Ταβάρες 13, Γιουλ 2, Εντιαγιέ 3, Μούσα 6.

  • Την 3η θέση στο Φάιναλ 4 κατέλαβε η Μονακό, η οποία στον μικρό τελικό νίκησε 78-66 την Μπαρτσελόνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ