Τετάρτη 24 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η «Ay Carmela!»

Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών στην Αθήνα, στη Ρόδο και στα Ιωάννινα, η παράσταση «Ay Carmela!» παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη, για δύο μόνο παραστάσεις, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στο Θέατρο «Αυλαία», και στη συνέχεια στην Κοζάνη, στις 26, 27 και 28 Μάη, στο κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ.

Η υπόθεση: Η Καρμέλα και ο Παουλίνο είναι δύο περιοδεύοντες ηθοποιοί που εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με τα επιθεωρησιακά τους σκετς. Εξαιτίας ενός λάθους, περνούν στην περιοχή που ελέγχουν οι εθνικιστές του Φράνκο και αιχμαλωτίζονται. Εκείνοι τους διατάζουν να παρουσιάσουν, σε αντάλλαγμα για την ελευθερία τους, μια παράσταση για τα στρατεύματά τους και να συμπεριλάβουν μια παρωδία κατά της Δημοκρατίας, με σκοπό να χλευάσουν τα αιχμάλωτα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη. Η Καρμέλα, αγανακτισμένη, επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την παρωδία, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λιγόψυχου Παουλίνο. Τελικά ο Παουλίνο θα καταφέρει να συγκρατήσει την Καρμέλα, ή η Καρμέλα θα ολοκληρώσει το σχέδιό της, καταλήγοντας να εκτελεστεί;

Συντελεστές: Μετάφραση - σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού. Δραματουργία - κινησιογραφία: Κατερίνα Μπιλάλη. Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα. Πρωτότυπη μουσική - τραγούδι: Αρτεμις Ματαφιά. Παίζουν ο Κ. Κυριακού και η Κ. Μπιλάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ