Τετάρτη 24 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Η ώρα του τροπαίου στο Πανθεσσαλικό

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κοντράρονται στον σημερινό τελικό στον Βόλο

Το τρόπαιο του Κυπέλλου διεκδικούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον τελικό του Βόλου

Eurokinissi Sports

Το τρόπαιο του Κυπέλλου διεκδικούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον τελικό του Βόλου
Με τον πολύπαθο τελικό του Κυπέλλου να διεξάγεται εντέλει στο Πανθεσσαλικό του Βόλου σήμερα, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (20.30, Cosmote Sport 1) θα διεκδικήσουν το δεύτερο τη τάξει εγχώριο τρόπαιο. Εχοντας δημιουργήσει τη δική τους παράδοση ως ζευγάρι τελικού τα τελευταία χρόνια, οι δύο αντίπαλοι στην τέταρτη συνάντησή τους την τελευταία επταετία επιδιώκουν την κατάκτηση του τροπαίου για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει υπέρ του την παράδοση απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» με το απόλυτο 3 στα 3 στις νίκες και μάλιστα συνεχόμενα την τριετία 2017 - 2019.

Σημειώνεται ότι ο φετινός τελικός πέρασε από ...σαράντα κύματα μέχρι να οριστικοποιηθεί τελικά η έδρα διεξαγωγής του έπειτα από τα ναυάγια που υπήρξαν στα σχέδια της ΕΠΟ για πραγματοποίηση στο εξωτερικό αλλά και τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων στην αναζήτηση έδρας στο εσωτερικό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό ειδικές συνθήκες, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, αφού οι δύο ομάδες και η ΕΠΟ μοιράζονται από 20 προσκλήσεις ενώ 50 ακόμα δόθηκαν για τις ανάγκες των χορηγών της Ομοσπονδίας. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπορς και Λουπ, ενώ στο VAR θα είναι ο επίσης Γερμανός Πέρι Γκίντερ.

ΑΕΚ: Η πρόκληση του νταμπλ

Με τον αέρα της πρόσφατης επιστροφής στα πρωτεία του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ επιδιώκει να δώσει ιστορικό χαρακτήρα στη φετινή της επιτυχία, φθάνοντας μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου στην πραγματοποίηση του μόλις τρίτου νταμπλ στην ιστορία της μετά από εκείνα το 1939 και το 1978. Θα επιστρέψει παράλληλα και στις κατακτήσεις των Κυπέλλων μετά την περίοδο 2015 - 16 και θα σταματήσει το αρνητικό σερί των τεσσάρων χαμένων τελικών (3 από ΠΑΟΚ και 1 από Ολυμπιακό) έκτοτε. Θα πάρει και μια ρεβάνς από τον σημερινό αντίπαλο για τις προηγούμενες αποτυχίες.

Στο δέλεαρ της πραγματοποίησης μιας ιστορικής επιτυχίας για τον σύλλογο, όπως είναι το τρίτο νταμπλ, στάθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, κάνοντας λόγο για έξτρα κίνητρο με το οποίο θα μπει η ομάδα του στο παιχνίδι. Ο ίδιος εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την κατάσταση των παικτών του μετά από τη λήξη του πρωταθλήματος, ενώ χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που έχει τα δικά του κίνητρα για το τρόπαιο. Αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Αγωνιστικά πάντως, πέραν του τραυματία Αραούχο, ο Αργεντίνος τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

ΠΑΟΚ: Με πρακτικά κίνητρα

Εχοντας την τελευταία ευκαιρία για διάκριση με τίτλο στη σεζόν, ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην κατάκτηση του Κυπέλλου προκειμένου να προσδώσει στοιχεία επιτυχίας στην παρουσία του, πέραν της κατάκτησης της 4ης θέσης του πρωταθλήματος στη Super League. Ωστόσο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» υπάρχει και το πρακτικό ενδιαφέρον αφού μέσω του τίτλου θέλει να πάρει το λεγόμενο καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League (έναντι αυτού του Conference που δίνει η 4η θέση στη SL) έχοντας και μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για προετοιμασία το καλοκαίρι. Αλλά και να επανέλθει στις επιτυχίες στον θεσμό στον οποίο τα τελευταία χρόνια έχει βάλει τη δική του σφραγίδα μετρώντας 4 κατακτήσεις τα τελευταία 7 χρόνια.

Μιλώντας για τον αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ανέφερε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου από μόνη της αποτελεί ένα κίνητρο για την ομάδα. Αν και έχρισε θεωρητικό φαβορί τους αντιπάλους, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα των παικτών στον σημερινό αγώνα αλλά και πεπεισμένος πως θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον στόχο. Στα αγωνιστικά, πέραν της απουσίας του τραυματία Ολιβέιρα, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην αποστολή της ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ