Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Τελευταίο «αντίο» στην Γιώτα Σκλαβούνου

ΓΙΩΤΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ
ΓΙΩΤΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ
ΦΩΤΟ

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, δεκάδες σύντροφοι, συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την Τρίτη την ΓΙΩΤΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ, συνταξιούχο δικηγόρο, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 20 Μάη, ύστερα από πολύχρονη και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Εκ μέρους της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ την αποχαιρέτησε ο Νίκος Νταουντάκης και εκ μέρους της Τομεακής Οργάνωσης Δικαιοσύνης ο Αντώνης Αντανασιώτης, ενώ από την πλευρά της οικογένειάς της, ο γιος της Σωτήρης. Επικήδειο εκφώνησε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλίας Κλάππας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αναφέρει: «Η συντρόφισσα Γιώτα συσπειρώθηκε ως φοιτήτρια της Νομικής στις γραμμές της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας" και μετέπειτα οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, συγκεκριμένα στην ΚΟ Δικηγόρων Πειραιά του Κόμματος, και στη συνέχεια στην ΚΟ Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, όπου κατοικούσε με την οικογένειά της.

Υπήρξε υποψήφια για πολλά χρόνια με τα ψηφοδέλτια της παράταξης που στήριζε το Κόμμα μας στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου και του δήμου Πειραιά. Πρόσφερε με ανιδιοτέλεια τις νομικές γνώσεις της στην υπηρεσία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αγωνίστηκε με αυταπάρνηση για τα προβλήματα των συναδέλφων με τα χαμηλότερα εισοδήματα. (...)

Θα την αισθανόμαστε πάντα δίπλα μας, να πορεύεται με τη γροθιά υψωμένη, διεκδικώντας το δίκιο για την εργατική τάξη και όλους τους καταπιεσμένους της Γης. Θα μας συντροφεύει και θα μας εμπνέει στον αγώνα για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ