Πέμπτη 1 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οι φοιτητές χρυσοπληρώνουν το πανεπιστήμιο που διαφημίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχολιάζει το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι η εντύπωση που προκαλεί το νέο κτίριο του ΠΔΜ στη ΖΕΠ - για την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε: «Αμα σας δείξω φωτογραφίες του Πανεπιστημίου θα πείτε, είναι δυνατόν το Πανεπιστήμιο αυτό να υπάρχει στην Ελλάδα; Κι όμως υπάρχει και κάνει μια σπουδαία δουλειά» - αφορά μόνο την εξωτερική του όψη.

Το ΣΠ Δυτ. Μακεδονίας τονίζει ότι στο πανεπιστήμιο αυτό υπάρχουν φοιτητές που δεν δικαιούνται κάρτες σίτισης, που δίνουν έως και 80 ευρώ μηνιαία για να μετακινηθούν από και προς το Πανεπιστήμιο.

Και προσθέτει: «Με μόνο χαμένο τον λαό και τη νεολαία στο δικαίωμά τους στη μόρφωση, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ώστε τα πανεπιστήμια "να μπορούν να δουν ποια Τμήματα τελικά είναι ανταγωνιστικά και να αναλάβουν τα ίδια την ευθύνη" να τα κλείσουν». Ενώ επισημαίνει ότι «το πανεπιστήμιο που οραματίζονται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, είναι αυτό που αφήνει χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα τους φοιτητές, με την κατάργηση του άρθρου 16, στην οποία όλοι συμφωνούν και τα βρίσκουν.

Σε αυτό το πανεπιστήμιο που "οραματίζονται", όμως, υπάρχει μια δύναμη που βάζει έμπρακτα εμπόδια στα σχέδιά τους και αυτή είναι η "Πανσπουδαστική", η οποία αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη στους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΠΔΜ. Αντίστοιχη πρέπει να είναι η απάντηση της νεολαίας της περιοχής και μπροστά στις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, πραγματικό αντίπαλο στα όποια σχέδια ετοιμάζουν για τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ