Παρασκευή 2 Ιούνη 2023 - Κυριακή 4 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική επιλογή

Οπως όλος ο λαός έτσι και οι φαντάροι καλούμαστε να ξαναψηφίσουμε και οι λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ στις νέες εκλογές είναι πιο ξεκάθαροι από ό,τι ήταν στις προηγούμενες.

Είναι εκλογές που ψηφίζουμε ποιοι θα είναι αντιπολίτευση σε μια εξ ορισμού δύσκολη 4ετία. Εχουμε ήδη γνώση της προηγούμενης 4ετίας όπου ΟΛΑ τα άλλα κόμματα φάνηκε ότι δεν μπορούν (με βάση τις πράξεις τους) αλλά και ούτε θέλουν (με βάση τις προτάσεις τους) να βάλουν όχι μόνο εμπόδιο σε αυτά που έρχονται αλλά στο να παλέψουν στο να ζήσουμε καλύτερα, να ζήσουμε όπως θα μπορούσαμε εν έτει 2023.

Φάνηκε ότι μεγαλύτερος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε ότι όσοι προτείνουν ρήξη από κυβερνητικές θέσεις μέσα στον καπιταλισμό, μέσα στην ΕΕ δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικές αλλαγές αλλά μόνο σύγχυση και απογοήτευση, ενώ τώρα «Πλέουν Ελεύθερα» σε «νέα» πρόσωπα με παλιές αυταπάτες.

Οπότε καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, να κάνουν όλοι το διαφορετικό, το καινούργιο, να ψηφίσουν ΚΚΕ γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι έξω από αυτή, στην οργάνωση του αγώνα στη δουλειά, στις σπουδές αλλά και στο στρατόπεδο, στη θητεία μας. Γιατί όπου υπήρχε έστω και μια κατάκτηση, είτε αυτό ήταν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το να μην πεθαίνουμε στη δουλειά, στα τρένα, στο να μπουν να σπουδάσουν οι φοιτητές πλήρως το επιστημονικό αντικείμενο που έχουν επιλέξει, στο να μειωθούν τα έξοδα στη θητεία και να αυξηθεί ο μισθός, να υπάρχουν δωρεάν νερό και πλυντήρια στο στρατόπεδο, όλα αυτά έγιναν με συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση, και σε αυτούς τους αγώνες υπήρχαν, οργάνωναν, στήριζαν μέσα και έξω από τη Βουλή μέλη, στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι δύναμη στήριξης του αγώνα που δίνει ο καθένας μας, όπου κι αν βρίσκεται.

Ολοι όσοι έχουμε υπάρξει σε στρατόπεδο, ειδικά στην παραμεθόριο, έχουμε σκεφτεί την πιθανότητα να φτάσει το φιτίλι του πολέμου και στη χώρα μας, αφού ακούμε και διαβάζουμε όλο και πιο συχνά πως οι ανταγωνισμοί για τα κέρδη μεγαλώνουν κάθε μέρα και πιο πολύ ανάμεσα στα κράτη. Κάθε μήνα, κάθε χρόνο το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται όλο και πιο πιθανό καθώς ολοένα και ενισχύεται από κάθε κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, η σχέση της χώρας μας με το ΝΑΤΟ μεγαλώνει, ο στόχος που έχει η χώρα μας στον χάρτη, όταν τα όπλα που διαθέτουμε αντί να τα έχουμε για την προστασία μας τα στέλνουμε στην Ουκρανία, στη Σαουδική Αραβία, στο Σαχέλ, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας για τα συμφέροντα των λίγων.

Μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που λέει ότι μέσα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν εξασφαλίζεται η ειρήνη αλλά αντίθετα κινδυνεύει, είναι το μόνο που έχει ως αρχή ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους άλλους λαούς και ότι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά.

Μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που στα αφηγήματα των κυβερνώντων περί «ΝΑΤΟικών συνόρων» και «ΝΑΤΟικών νησιών» απαντάει να φύγει το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις. Καμία αλλαγή συνόρων, ούτε των Συνθηκών που τα έχουν καθορίσει!

Είναι, λοιπόν, οι λίγοι, τα κόμματα που κυβέρνησαν και που θέλουν να κυβερνήσουν που μόνοι τους, για τα συμφέροντα των λίγων, αιματοκυλούν τον πλανήτη και όλοι μας που θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά.

Είναι μόνοι τους που ψηφίζουν νόμους που μας κάνουν να δουλεύουμε και να ζούμε με χειρότερους όρους από ό,τι ζούσαν οι γονείς και οι παππούδες μας και είμαστε όλοι εμείς που παλεύουμε να ζήσουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν το 2023.


Φίλιππος ΤΣΙΑΠΑΡΑΣ
Στρατιώτης (ΠΒ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ