Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ
Εκθεση γελοιογραφίας

Τα έργα των 5 Πατρινών καλλιτεχνών της τέχνης των comics που είχαν επιλεγεί από την ΚΕΔΗΠ - Καρναβάλι Πάτρας στο κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στη δράση «Αλλαξε... στάση», στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, βρήκαν τον χώρο τους σε στεγασμένο χώρο του αίθριου του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

Πρόκειται για μια υπαίθρια καρναβαλική έκθεση comics που θα φιλοξενείται μόνιμα στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και θα δίνει τη δυνατότητα, όλο τον χρόνο, παρουσίασης αντιπροσωπευτικών δημιουργιών της τέχνης των comics στον δημόσιο χώρο.

Με δεδομένη τη φιλοξενία μεγάλων ανοιχτών συναυλιών, φεστιβάλ και εκδηλώσεων στα Παλαιά Σφαγεία, που χαρακτηρίζονται από μεγάλη προσέλευση κοινού, η πρωτοβουλία της ΚΕΔΗΠ - Καρναβάλι Πάτρας για την υπαίθρια έκθεση γίνεται η αιτία να «γνωριστούν» και να αλληλεπιδράσουν οι πολίτες της πόλης με τους καλλιτέχνες αυτούς, που με αυτόν τον τρόπο «ξεφεύγουν» από τα όρια των στούντιό τους. Ετσι, οι κομίστες και τα έργα τους αλλάζουν... στάση, αφήνουν τα στούντιο και εκτίθενται στον δημόσιο χώρο.

Οι 5 Πατρινοί καλλιτέχνες των οποίων τα έργα κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο των Παλαιών Σφαγείων είναι οι Ιάκωβος Βάης, Κώστας Βούλγαρης, Κώστας Ζυγούρης, Δημήτρης Κάσδαγλης και Γιώργος Μελισσαρόπουλος.

Το Σάββατο 10 Ιούνη στις 7 το απόγευμα θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης των έργων και των καλλιτεχνών των comics, καθώς και αναλυτική αναφορά γι' αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ