Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΡΣΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ, που «έφυγε» τόσο άδικα και τόσο νωρίς, μόλις στα 37 του χρόνια. Από μικρός στο μεροκάματο, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες της ζωής με χαμόγελο κι αισιοδοξία, ακούραστος, δεν δείλιαζε μπροστά σε τίποτα. Προσπαθούσε για τη βελτίωση των όρων ζωής όχι μόνο της δικής του και της οικογένειάς του, αλλά του συνόλου. Πάλευε συλλογικά, μέσα από το σωματείο του, με νοιάξιμο πάντα για τον διπλανό και τον αδικημένο, δεν ανεχόταν την εκμετάλλευση.

Αλλωστε, είχε να μοιάσει... Τα διδάγματα των γονιών αλλά και του παππού του, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και αταλάντευτου κομμουνιστή στη συνέχεια, του έδειξαν τον δρόμο.

Ο Βαγγέλης αγαπούσε τη ζωή, λάτρευε την οικογένειά του, που τη φώτιζαν η Μαρία και το Σεμελάκι, ήταν πάντα παρών για τους φίλους! Με το ίδιο πάθος έδινε τη μάχη του παντού: Στην καθημερινότητα αλλά και μέσα στα γήπεδα, στον αθλητισμό, για τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο, για την αγαπημένη του ομάδα, τον Λεβαδειακό. «Εφυγε» χαρούμενος από τη νικηφόρα εξέλιξη του τελευταίου του αγώνα.

Αγαπημένη μας συντρόφισσα Μαρία. Κάνε κουράγιο ν' αντέξεις τον ανείπωτο πόνο. Εσύ έχεις πολλούς αγώνες να δώσεις ακόμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τους δώσεις παλικαρίσια και ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου! Εχουμε έναν κόσμο ν' αλλάξουμε. Και θα το κάνουμε μαζί: Για τον Βαγγέλη, που «έφυγε» τόσο άδικα και πρόωρα και δεν θα δει την κόρη του να μεγαλώνει, για την Σεμέλη, που έχει τη ζωή μπροστά της και αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Στη μνήμη του Βαγγέλη, σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς προσφέρουμε 1.000 ευρώ για την ενίσχυση της προεκλογικής μάχης του Κόμματος, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Μάη 2023 «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΚΗΣ, από την Οσσα Συκουρίου Λάρισας, στα 59 του χρόνια. Στη μνήμη του, και μπροστά στο 40ήμερο μνημόσυνό του, η μητέρα του Μαρία προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής.

ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΠΟΥΠΟΥΛΑ
ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΗ ΠΟΥΠΟΥΛΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΝΑΝΤΙΑΣ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης, 300 ευρώ για τις εκλογικές ανάγκες του Κόμματός μας.

Η οικογένειά της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ (Μελιτζούρα), που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του, οι γονείς του, Ερμιόνη και Δημήτριος Φρεμεντίτης, προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Λευκάδας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΕΡΗ. Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα, Σπύρος Σίδερης, προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, μέσω της ΚΟΒ Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το τέλος της ζωής της.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΙΚΑ, η οικογένειά του προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Εύβοιας.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΒΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Μέγαρο Γρεβενών, σε πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Σε ηλικία 9 ετών, ενώ το αστικό κράτος έδιωξε τους κατοίκους στα Γρεβενά, ο ίδιος έμεινε με τον παππού του στο χωριό, καθώς ο πατέρας του ήταν αντάρτης στο βουνό. Μετά από τους βομβαρδισμούς των χωριών αναγκάστηκε να φύγει στην Αλβανία, μαζί με άλλα μικρά παιδιά, και από εκεί να βρεθεί στην Τασκένδη της πρώην ΕΣΣΔ. Εκεί πήγε σχολείο, βρέθηκε ξανά με τον πατέρα του και παντρεύτηκε την Μαρία Μπρουσούκη. Επαναπατρίστηκαν το 1981, στην περιοχή της Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης. Ο Χρήστος «έφυγε» από τη ζωή στις 30/3/23. Στη μνήμη του, όπως και στη μνήμη της μητέρας μου, ΠΟΥΠΟΥΛΑΣ ΜΠΡΟΥΣΟΥΚΗ, μέλους της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΟΣ
ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΟΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΙΩΑΝΝΗ ΝΑΝΟΥ και ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΝΑΝΟΥ, από τον Παρθενώνα Μαρμαρά Χαλκιδικής, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Περιστερίου.

Η κόρη τους, Μαρία Νοέα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΟΕΑ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Περιστερίου.

Μαρία Νοέα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΗΛΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πόλης Ρόδου.

Αννα Καράτσαλου

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ. Γεννήθηκε στη Δάφνη (Στρέζοβα) Καλαβρύτων το 1924, από φτωχή λαϊκή - αγροτική οικογένεια. Αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας, πολεμώντας από τις γραμμές της επίλεκτης διμοιρίας της ΕΠΟΝ της 8ης Ταξιαρχίας του ΕΛΑΣ, μέχρι και τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα, χωρίς να παραδώσει τα όπλα. Για τη δράση του αυτή δικάστηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε σε Ζάκυνθο, Γιούρα, Μακρόνησο, Βούρλα κ.α., αλλά δεν υποχώρησε.

Μετά τις διώξεις, κυνηγημένος από το παρακράτος, για να επιβιώσει κατάφερε να εργαστεί ως έμπορος στο Περιστέρι και αργότερα στον Υμηττό. Τίμιος και σεμνός αγωνιστής, ανιδιοτελής και δίκαιος, άριστος οικογενειάρχης, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά της Αντίστασης και του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, βοηθώντας την υπόθεση του σοσιαλισμού με κάθε τρόπο.

ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Στη μνήμη του και για την επερχόμενη εκλογική μάχη, η γυναίκα του, Πηνελόπη Κόλλια, ο γιος του, Λευτέρης Θ. Κόλλιας, και ο εγγονός του, Θεόδωρος Ελ. Κόλλιας, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Υμηττού και 100 ευρώ στο Παράρτημα Υμηττού της ΠΕΑΕΑ.

***

Στη μνήμη των αδερφών μου, ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ντεπώ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ για την εκλογική μάχη.

Ο αδερφός τους, Θόδωρος Μωραΐτης

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από τον θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΣΓΟΥΡΑΚΗ. Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Η σύντροφός του, Νικολέτα Βαμβακάρη

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» πρόσφατα (19/2/2023) από τη ζωή η γυναίκα μου, ΕΛΕΝΗ ΡΑΡΑΚΟΥ, μετά από μακρόχρονη πάλη για τη ζωή. Η κηδεία της ήταν πολιτική και έγινε στη Ριτσώνα. Η απώλειά της μας στοίχισε πολύ και θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Ο σύζυγός της, Κώστας Σταθόπουλος, ο γιος της, Σέργιος, η αδελφή, Μαρία, ο ανιψιός, Ορέστης, και η Ιωάννα, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Μάκρης, για τον προεκλογικό του αγώνα.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της κομμουνίστριας Μακρονησιώτισσας μητέρας μου, ΕΛΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και του ΜΙΧΑΛΗ ΦΑΡΣΑΡΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟ Ηρακλείου, για τη στήριξη του Κόμματος μπροστά στις εκλογικές μάχες.

Μ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ γεννήθηκε στις 10/3/1923, στον Αγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής, και «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών, στις 22/10/2022. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή πιστός στην κομμουνιστική ιδεολογία, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα και γι' αυτόν τον λόγο το αστικό καθεστώς τον «περιποιήθηκε» ανάλογα στα δύσκολα χρόνια. Στη μνήμη του η γυναίκα του, Γιαννούλα, και τα παιδιά του, Θανάσης και Νίκος, προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΓΑΛΑΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΓΑΛΑΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΕΣΑ, το γένος Γαλάνη, από την Αραπόλακα Μεσσηνίας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ, συνδέσμου του ΔΣΕ στη Μεσσηνία, η οποία φυλακίστηκε σε Καλαμάτα και Κόρινθο το 1949 και πέθανε τον Ιούνη του 2021, και στη μνήμη του αδερφού της, ΝΤΙΝΟΥ ΓΑΛΑΝΗ, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΕΑΜ της περιοχής Μεθώνης, καπετάνιος του Τάγματος Πυλίας του ΕΛΑΣ, καθοδηγητής της ΚΟ του ΚΚΕ στην Καλαμάτα και επιτελής αξιωματικός του Αρχηγείου Ταϋγέτου του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάη του 1949 σε μάχη στον Ταΰγετο, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 150 ευρώ. Βαδίζουμε στα χνάρια τους, εμπνεόμαστε από τη στάση τους και συνεχίζουμε την πάλη για έναν κόσμο όπως τον ονειρεύτηκαν και όπως μας αξίζει.

Πόπη Τέσα, Κατερίνα Σίμου, Νίκος Χρυσοβιτσάνος

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 4/6/2023 «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 90 ετών ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΤΣΙΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου. Επίσης, μέλη και φίλοι του Κόμματος προσφέρουν ως πρώτη δόση το ποσό των 304 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου.

***

ΦΩΤΟ 2

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΕΑΣ
Στη μνήμη του πατέρα μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και της μητέρας μου, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, από τον Πανασό Ηρακλείου Κρήτης, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Ωρωπού.

Ο γιος τους, Χριστόφορος Χουστουλάκης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 7 μήνες που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος ΑΣΗΜΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, η ΜΕΝΙΑ όπως την φωνάζαμε. Η αγαπημένη όλων μας, χτυπημένη από τον καρκίνο, πάλεψε πολύ και με θάρρος για να τον νικήσει. Ηταν νέα, 69 ετών. Ηθελε να ζήσει, να χαρεί τη ζωή και τα αγαπημένα της πρόσωπα, πιο ξέγνοιαστα τώρα. Δεν τα κατάφερε όμως. Ετσι μας γέμισε με πόνο και θλίψη όλους εμάς σαν οικογένεια, αλλά και όσους την γνώρισαν και την αγάπησαν για τον ξεχωριστό και χαρούμενο, γελαστό χαρακτήρα της. Εδινε πάντα χαρά και γέλιο, χωρίς να κάνει ποτέ κακό σε κανέναν. Την αγάπησαν όλοι γιατί ήταν ντόμπρα και αληθινή, λέγοντας πάντα την αλήθεια, όποια και να ήταν, αντιπαλεύοντας την υποκρισία και την ψευτιά. Πρόθυμη πάντα να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε.

Αγαπημένη μας Μένια, μας λείπεις πολύ. Η παρουσία σου, η χαρά και το γέλιο σου, το κοφτερό μυαλό σου μας έδινε λύσεις. Τιμώντας τη μνήμη σου ο σύζυγός σου, Λάκης Ευαγγελάτος, και τα τρία σου παιδιά, αντί για μνημόσυνο προσφέρουν 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλλικής στο ΚΚΕ, που ήσουν πάντα ψηφοφόρος του, εκτιμώντας τη σταθερή και συνεπή θέση του.

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα ΒΑΣΙΛΗ (ΒΑΣΟΥ) ΣΑΟΥΛΙΔΗ από τους Σιταγρούς Δράμας, ο οποίος 30 χρόνια πριν «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ, το Κόμμα που σε όλη του τη ζωή πιστά υπηρέτησε και υπερασπίστηκε τα ιδανικά του μέσα σε φυλακές και εξορίες, 50 ευρώ ενίσχυση για τις εκλογικές μάχες που δίνει.

Η κόρη του, Πόπη Καζαντζίδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΗΤΣΙΑΚΟΥ, που στις 23 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, τα παιδιά του, Γιάννης, Βασίλης, Αντώνης, και οι εγγονές του, Βαγγελιώ και Δέσποινα, προσφέρουν για την ενίσχυση του Κόμματος 250 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΡΑΝΗ και της λατρευτής ΑΥΡΑΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΚΟΥΤΗΡΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΑΥΡΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΚΟΥΤΗΡΗ

ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΕΡΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ

ΜΕΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
ΜΕΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΝΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΝΗΣ

ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ
ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ

ΗΛΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΤΕΣΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΤΕΣΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΒΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΒΟΣ

ΑΔΡΙΑΝΗ ΝΑΝΟΥ
ΑΔΡΙΑΝΗ ΝΑΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΝΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΡΑΡΑΚΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΡΑΡΑΚΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΤΣΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΤΣΙΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ