Πέμπτη 22 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Πρώτο τετ-α-τετ Μπλίνκεν - Φιντάν

Ευκαιρία για το πρώτο τους τετ-α-τετ είχαν χτες, στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντ. Μπλίνκεν, και ο Τούρκος ομόλογός του, Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Υπάρχουν πολλά που ΗΠΑ και Τουρκία κάνουμε μαζί, στα πιο ουσιαστικά, ζωτικά ζητήματα», δήλωσε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ. Αφού χαρακτήρισε τον (μέχρι πρότινος επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας) Χ. Φιντάν «συνάδελφο για χρόνια», στάθηκε στην ανάγκη «περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας, σε διάφορα θέματα, περιλαμβανομένης της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μας», τονίζοντας ότι «η σχέση των χωρών μας είναι βαθιά και πλούσια». Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ θα ξεχωρίσει και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Από τη μεριά του, ο Φιντάν δήλωσε - σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» - ότι αν και οι δύο πλευρές διαφωνούν σε ορισμένα θέματα, χρειάζεται να συνεργαστούν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αλλά και άλλων σχημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ