Παρασκευή 23 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
145 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι σε νησίδα

Στη νησίδα του Εβρου
Στη νησίδα του Εβρου
Παραμένει υψηλή η κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο τις τελευταίες μέρες, καθώς η χαμηλή στάθμη του ποταμού διευκολύνει το έργο δουλεμπόρων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στις νησίδες του ποταμού.

Χτες, Πέμπτη, 145 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από το Ιράκ, εντοπίστηκαν το πρωί σε μια τέτοια νησίδα στο ύψος των Μαρασίων του δήμου Ορεστιάδας.

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης από την Αστυνομία, στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο της 4ης ΕΜΑΚ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ανάμεσα στους 145 ξεριζωμένους υπήρχε και μεγάλος αριθμός παιδιών. Για τη διάσωση χρησιμοποιήθηκαν 3 βάρκες, 2 της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αρχικά με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Οπως ανέφεραν ορισμένοι από αυτούς, διακινητές από την Τουρκία τους μετέφεραν με βάρκες στο σημείο και τους άφησαν εκεί προκειμένου να τους εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές. Στο ίδιο σημείο στις αρχές του Ιούνη είχαν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι ακόμα 91 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, ανέφεραν επίσης πως υπήρξε παράλληλα και άλλη ομάδα περίπου 30 προσφύγων και μεταναστών που εγκλωβίστηκε σε νησίδα στο Κισσάριο Σουφλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ