Παρασκευή 30 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ
Να παύσουν οι διώξεις των προϊσταμένων νηπιαγωγών στη Μεσσηνία

Την απαράδεκτη παραπομπή δύο προϊσταμένων νηπιαγωγών της Μεσσηνίας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΔΟΕ, απαιτώντας την άμεση παύση της πειθαρχικής τους δίωξης.

Η ΔΟΕ υπενθυμίζει ότι κάθε «προϊσταμένη νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας», προσθέτοντας ότι σε άλλα πειθαρχικά συμβούλια αντίστοιχες ενστάσεις από προϊσταμένες που λόγω φόρτου είχαν σχετικές καθυστερήσεις, έγιναν δεκτές. Και η ΔΟΕ προσθέτει: «Αξίζει να σημειωθεί ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι η δίωξη ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, όταν πια είχαν συμπληρωθεί όλα τα πεδία από τις συναδέλφισσες, αφού το ίδιο το υπουργείο έδωσε αυτή τη δυνατότητα τον Μάρτιο του 2022.

Ενέργειες όπως αυτή, με εστίαση σε μια γραφειοκρατική αντίληψη ξένη προς τη σχολική καθημερινότητα, έχουν ως μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών», σημειώνει η ΔΟΕ, θυμίζοντας τη μάχη που συνεχίζει να δίνει ο εκπαιδευτικός κόσμος ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ