Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣ
Εκλέχθηκαν ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι

Με 249 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας, από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης. Οι 59 βουλευτές των άλλων κομμάτων δήλωσαν «παρών».

Το ΚΚΕ ψήφισε - όπως κάνει πάντα από θέση αρχής - «παρών» στην εκλογή του προέδρου της Βουλής, δήλωσε ότι καταψηφίζει τους υποψήφιους «Νίκης» και «Σπαρτιατών», ενώ υπερψήφισε τους αντιπροέδρους των υπόλοιπων κομμάτων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης εκλέχθηκε ΣΤ' αντιπρόεδρος με 269 ψήφους υπέρ και 31 «παρών».

Αναλυτικά: Πρώτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έλαβε 269 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Δεύτερος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος έλαβε 269 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Τρίτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, ο οποίος έλαβε 269 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Τέταρτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έλαβε 270 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Πέμπτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 270 θετικές ψήφους και 30 «παρών». Εκτος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 269 θετικές ψήφους και 31 «παρών». Ογδοος αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, ο οποίος έλαβε 256 θετικές ψήφους και 44 «παρών».

Οι «Σπαρτιάτες», η «Νίκη» και η Πλεύση Ελευθερίας δεν θα έχουν αντιπροέδρους στη Βουλή, καθώς οι υποψήφιοί τους δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό.

Ο Πέτρος Δημητριάδης από τους «Σπαρτιάτες» έλαβε 25 θετικές ψήφους και 275 «παρών». Ο Γιώργος Αποστολάκης από τη «Νίκη» έλαβε 31 θετικές ψήφους και 269 «παρών». Ο Μιχαήλ Χουρδάκης από την Πλεύση Ελευθερίας έλαβε 95 θετικές ψήφους και 205 «παρών».

Διευκρινίζεται ότι στη διαδικασία της Βουλής δεν προβλέπεται η καταψήφιση, αλλά υπάρχει μόνο ψηφοδέλτιο «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ