Πέμπτη 6 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Μαρτυρία γιατρού: «Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Κατηγορηματικός ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα όταν έγινε η τελευταία προσπάθεια ανάνηψης, που δεν έδωσε ζωή στο παιδί, ήταν στη χτεσινή κατάθεση στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο επιμελητής α' παιδίατρος εντατικολόγος στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Κων. Τζιούβας. Ο μάρτυρας ήταν ο γιατρός που έσπευσε να κάνει ανάνηψη στο παιδί, όταν υπέστη την ανακοπή στις 29 Ιανουαρίου 2022. Οπως τόνισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Τζωρτζίνα δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και δεν είχε καμία αντίδραση. Ο γιατρός κατέθεσε πως οι μόνες ουσίες που έλαβε η Τζωρτζίνα ήταν ρουκουρόνιο και οι ποσότητες αδρεναλίνης που της χορηγήθηκαν ενόσω γινόταν η προσπάθεια να λειτουργήσει η καρδιά. Μάλιστα, σε ερωτήσεις που δέχθηκε υπογράμμισε πως δεν έλειπε φιαλίδιο κεταμίνης από το βαλιτσάκι της ανάνηψης όταν τελείωσε η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να επαναφέρουν στη ζωή το κοριτσάκι.

Ο μάρτυρας ήταν αυτός που ενημέρωσε την κατηγορουμένη πως το παιδί δεν τα κατάφερε και περιέγραψε στο δικαστήριο ότι η Πισπιρίγκου δεν έδειξε τα συναισθήματα που θα περίμενε κάποιος για την απώλεια και του τρίτου παιδιού της (είχε προηγηθεί η απώλεια των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα).

Ο μάρτυρας, εξεταζόμενος από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, με παρόντα στο δικαστήριο τον πατέρα του κοριτσιού, Μ. Δασκαλάκη, επανέλαβε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη και ότι όποιες ουσίες χορηγήθηκαν στο παιδί καταγράφηκαν. Τόνισε επίσης πως όταν πήγαν για την ανάνηψη το παιδί ήταν νεκρό, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να προσδιορίσει πότε επήλθε ο θάνατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ