Τρίτη 11 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Απαίτηση η ένταξη του επαγγέλματος στα ΒΑΕ

Ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο συμβασιούχου πυροσβέστη στη Θεσσαλονίκη

Στον θάνατο του πυροσβέστη την ώρα της εργασίας του σε φωτιά στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών», όπου επισημαίνεται ότι «εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο (...) του συναδέλφου μας Θωμά Παπαμάρκου που υπηρετούσε στον 2ο ΠΣ Θεσσαλονίκης. Είναι άλλος ένας συνάδελφος που χάνει τη ζωή του την ώρα της εργασίας του και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των θανόντων πυροσβεστών!

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε ότι αν τα 9 ασθενοφόρα που ανήκαν στο ΠΣ δεν είχαν παραχωρηθεί το 2016 από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ΕΚΑΒ, ίσως να υπήρχε εκεί ένα και να προλάβαινε τα χειρότερα! Επίσης, αν το επάγγελμα του πυροσβέστη είχε ενταχθεί στα Βαρέα - Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και είχαν θεσπιστεί κανόνες για την υγιεινή και ασφάλεια στα συμβάντα, το πιθανότερο ήταν ο συνάδελφος να απολάμβανε ακόμη τη ζωή του δίπλα στους δικούς του ανθρώπους και να πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον ελληνικό λαό! Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας και στους οικείους του!».

Υπενθυμίζεται πως διεξάγεται προανάκριση και Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο του 55χρονου πυροσβέστη (πενταετής), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ώρα καθήκοντος το απόγευμα της Παρασκευής. Ο 55χρονος πυροσβέστης ήταν μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ