Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ
Αναστέλλεται «προσωρινά» η διέλευση μέσω του διαδρόμου Λατσίν

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε χτες ότι αναστέλλει «προσωρινά» την κυκλοφορία των οχημάτων στον διάδρομο Λατσίν, τον μοναδικό οδικό άξονα που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ το Γερεβάν κατηγορεί εδώ και μήνες το Μπακού ότι εμποδίζει την πρόσβαση στον θύλακα.

«Η διέλευση μέσω του συνοριακού περάσματος του Λατσίν έχει ανασταλεί προσωρινά», επεσήμανε η συνοριοφυλακή του Αζερμπαϊτζάν, επικαλούμενη πολλές «απόπειρες λαθρεμπορίου» από τον Ερυθρό Σταυρό της Αρμενίας μέσω αυτού του σημείου διέλευσης.

Η συνοριοφυλακή του Αζερμπαϊτζάν επεσήμανε ότι ξεκίνησε έρευνα και το συνοριακό πέρασμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθούν τα «απαραίτητα μέτρα έρευνας».

Στη συνέχεια το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η Αρμενία πυροβόλησε εναντίον αζέρικων στρατευμάτων που βρίσκονται στην περιοχή Λατσίν, τραυματίζοντας έναν Αζέρο στρατιώτη.

Από τον Δεκέμβρη η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν ότι εμποδίζει τον ανεφοδιασμό του διαφιλονικούμενου θύλακα προκαλώντας ανθρωπιστική κρίση, αποκλείοντας τον διάδρομο του Λατσίν.

Αρχικά το Μπακού είχε ανακοινώσει ότι Αζέροι «οικολόγοι ακτιβιστές» κλείνουν τον δρόμο για να καταγγείλουν παράνομα ορυχεία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ τον Απρίλη το Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησε εκεί σημείο ελέγχου, για λόγους «ασφαλείας».

Στα τέλη Ιούνη ο Ερυθρός Σταυρός της Αρμενίας κατήγγειλε ότι έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις ιατρικού υλικού στο νοσοκομείο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και η μεταφορά σοβαρά ασθενών μέσω του διαδρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ