Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή κατοχή και βία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ανέφερε τα εξής:

«Δεκάδες είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από τη δολοφονική επιχείρηση του Ισραήλ στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης και την αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί και τραυματίες έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 100 δολοφονημένους Παλαιστίνιους από την αρχή της χρονιάς, ανάμεσά τους μικρά παιδιά.

Τα προσχήματα του κράτους του Ισραήλ, που αναμασούν και οι ΗΠΑ και η ΕΕ, είναι παντελώς αστήρικτα, ενώ έχουν καταγραφεί εδώ και μήνες εικόνες αποτρόπαιης κατοχικής βίας στον διεθνή Τύπο, ακόμα και μέσα στην Ιερουσαλήμ.

Το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απολαμβάνει την πάγια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί εξοργιστική πρόκληση απέναντι στους λαούς.

Τους λαούς που σταθερά και διαχρονικά καταδικάζουν την κατοχική βία του Ισραήλ και υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να τερματιστεί τώρα η ισραηλινή κατοχή, να αναγνωριστεί κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και για να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους».

Προκλητική έκθεση παρουσιάζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ως «τρομοκρατία»

Στο μεταξύ η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση για τις σχέσεις ΕΕ - Παλαιστινιακής Αρχής, που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και η οποία προκλητικά παρουσιάζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού εναντίον της κατοχικής βίας του Ισραήλ ως «τρομοκρατία».

«Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ακροδεξιοί, αλλά και μεγάλα τμήματα των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, είχαν στόχο να ξεπλύνουν την πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης και στη Λωρίδα της Γάζας, και να δικαιολογήσουν τις ωμότητες του κράτους του Ισραήλ», τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Και υπογραμμίζει: «Η έκθεση αναμασά τα αβάσιμα προσχήματα του Ισραήλ, που υιοθετούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για να του προσφέρουν απεριόριστη πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Την ίδια κατεύθυνση ακολουθούν διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύει η υποδοχή στην Αθήνα του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών από την κυβέρνηση της ΝΔ ενώ το Ισραήλ πραγματοποιούσε τη δολοφονική του επιχείρηση».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τη σταθερή, διαχρονική της στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, της επέκτασης των εποικισμών και των προσαρτήσεων, ενώ πρόσθετα στα ζητήματα που έθεσε και στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια, απαιτεί τον τερματισμό του απαράδεκτου καθεστώτος των «διοικητικών κρατήσεων» και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων σε ισραηλινές φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ